פוליפ 1 בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/02/2015 | 10:47 | מאת: טלי

שלום רב ד"ר אוחנה!אני בת 34 ליפני שנה וחצי עברתי ניתוח כריתת כליה עקב גידול rcc ,ליפני כחצי שנה גילו אצלי בבדיקת US פוליפ אחד בקוטר 5מ"מ הכירוג אמר לי להיות במעקב כל שלושה חודשים .אני מאוד חוששת האם כדי לעבור ניתוח להסרת הפוליפ או פשוט לעקוב ואם הוא גדל אז לעבור ניתוח.רציתי לדעת גם איך נעשה ניתוח כריתת כיס מרה , מסירים רק את הפוליפ או מורידים את כל הכיס מרה?

28/02/2015 | 18:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פוליפים אמיתיים בכיס מרה יש צורך לנתח, הניתוח כולל כריתת כיס המרה ולא רק כריתת הפוליפ. הניתוח נעשה בגישה לפרוסקופית וההתאוששות אינה קשה. לגבי האינדיקציה לניתוח אכן כוללת גדילת הפוליפ במעקב או גודל של מעל 1 ס"מ. אין סיבה לחששות במהלך תקופת המעקב מכיוון שמרבית הפוליפים הללו אינם פוליפים אמיתיים אלא התגבשויות של כולסטרול על פני הדופן הפנימית של כיס המרה. יתירה מזאת, חלק גדול מכיסי המרה המוסרים עקב אבחנה של פוליפ מסתברים כ"פוליפים" של כולסטרול. לרוב קשה להבדיל בין שני סוגי פוליפים אלו ולכן מוצע המעקב. המעקב המומלץ הוא US אחת לחצי שנה במשך שנתיים, ואחר כך פעם בשנה במשך 3 שנים, ואחר כך מפסיקים את המעקב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב