תוצאת בדיקת תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/02/2015 | 23:09 | מאת: דפנה

דר שלום רב ותודה מראש, בתאריך 28.12.2014 עשיתי בדיקות דם כלליות ויצא לי ALKP-Alkaline Phosphatase (קוד בדיקה: 4075)יצא בבדיקה 134 שהתווך הוא בין 30 ל-120. הרופאה לא העירה לי על זה וביקשתי בדיקה חוזרת. עדיין לא עשיתי. האם זה גבוה ומראה על בעיה חס וחלילה בכבד. אני מתה מפחד. כנראה ביום א' אלך לעשות שוב רק את הבדיקה הזאת. תודה רבה לך וסוף שבוע טוב, נועה

08/02/2015 | 14:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין שמדובר בבדיקת דם שגרתית ולא בעקבות תלונות ספציפיות. לעלייה בפוספטזה בסיסית הרבה סיבות, לאו דוקא קשורות לכבד. מה גילך? והאם את סובלת מבעיות או מחלות כלשהן? נוטלת תרופות כלשהן?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב