המנגיומות בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/02/2015 | 08:08 | מאת: הילה

אשמח לעזרתך, יש לי המנגיומות בכבד בגדלים שונים 12 ס"מ, 10 ס"מ, 7-8 ס"מ, מדובר במספר מכובד של המנגיומות, שאלתי היא האם מותר לשים התקן מירנה עם המנגיומות. הרופאת נשים שלי מתנגדת לשים אתו. אודה לתשובתך

05/02/2015 | 13:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הקשר בין הורמונים נשיים והמנגיומה נתון במחלוקת, ישנן עבודות המצביעות על השפעה של הורמונים על המנגיומה של הכבד, אם כי יש מאידך עבודות שלא מראות כל השפעה. עקב ריבוי ההמנגיומות וגודלם, לא הייתי לוקח סיכון לגדילה שלהם ונמנע מהורמונים.

05/02/2015 | 14:12 | מאת: הילה

תודה רבה על המענה המהיר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב