סי. טי בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/02/2015 | 11:44 | מאת: ערן

לפני מ'ס ימים ביצעתי סי.טי בטן עקב תלונות על כאבים ברום הבטן וצואה דמית.בבקשה עזרה בפיענוח הבדיקה ותוצאותיה. להלן התוצאות: קיימת הסננה שומנית של הכבד . אין לזהות גוש בכבד . מערכת ביליארית כולל כיס המרה מודגמים שמורים . הלבלב והטחול תקינים . קיבה לא מלאה . אדרנלים וכליות הודגמו ללא סטיות . פניקוליטיס של מזנטריום עם עכירות שומנית ובלוטות לימפה קטנות . איברי האגן הודגמו תקינים . סעיפים בודדים בקולון הסיגמואידלי . בסריקת שאר חלקי הקולון - ספק עיבוי דופן בקולון הרוחבי הפרוקסימלי להמשך בירור בקולונוסקופיה . התרשמות : 1 . אין לזהות פתולוגיה לבלבית . 2 . חשד לעיבוי דופני באזור הקולון הרוחבי המקורב לקורלציה קולונוסקופית . 3 . דיברטיקולוזיס סיגמואידלית . 4 . אשמח, לעזרה בפיענוח. ערן

05/02/2015 | 13:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הסיטי מראה כי קיים אזור לאורך המעי הגס הרוחבי עם עיבוי הדופן. עיבוי דופן של המע הגס יכול להצביע על תהליך דלקתי או תהליך גידולי, שניהם יכולים להיות קשורים בכאב בטן ודימום ביציאה. כמובן שדימום ביציאה יכול לנבוע מבעיות פשוטות יותר כמו טחורים וכאב בטן יכול להיות בגלל בעיה אחרת בנוסף לבעיית טחורים. מכל מקום, יש הגיון להמשיך הבירור ע"י קולונוסקופיה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב