תוצאות בדיקת-US בטן עליונה, טחול = הסבר...

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/01/2015 | 15:24 | מאת: יפעת

שלום רב; לפני כחודש וחצי הגעתי לחדר מיון בגלל כאבים בצד שמאל וחום. בעקבות CT, שבוצע במקום , גילו כי אני סובלת מדיברטיקוליטיס ואושפזתי לשבוע בביה"ח. * בממצאי- ה-CT נכתב גם, כי: "הטחול במימדים וסמיכות תקינים, למעט שני מוקדים היפודנטיים זעירים - קטנים מדי לאפיון". * בעקבות כך, כאשר שוחררתי, פניתי לבדיקות-US בטן עליונה, ואלה הן תוצאותיה: "טחול בגודל תקין, מרקם הומוגני(אורכו כ-11ס"מ); בקוטב תחתון הודגם ממצא היפראקוגני, מוגדר, כ-6 מ"מ(0.6 ס"מ), הממצא יכול להתאים להמנגיומה". = לא הצלחתי להבין באופן ברור את תוצאת הבדיקה, ואני לחוצה מהנוסח: 1. אודה לך באם תסביר לי את תוצאות הבדיקה באופן פשוט. 2. האם ישנן בדיקות נוספות שחשוב שאבצע? 3. האם מדובר(חלילה) בממצא סרטני + כיצד יודעים אם כן/לא בלי לקחת ביופסיה? רב תודות.

29/01/2015 | 12:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המנגיומה הינה צבר כלי דם שפיר שכיח באוכלוסיה, בכבד ובטחול. אין מקום לדאגה.

29/01/2015 | 18:55 | מאת: יפעת

הרופא כותב באבחנתו כי:..."יכול להתאים להמנגיומה", מדוע במקום לכתוב: מתאים ל..., כתב:...יכול להתאים? כיצד יודעים כי זה אכן מתאים ללא ביופסיה? מודה להתייחסותך בעניין הזה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב