תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/01/2015 | 22:26 | מאת: זיו

שלום האם לפי תוצאות בדיקות הדם הנ"ל ניתן לדעת כיוון אפשרי של הבעיה? בבדיקות דם חוזרות ALT + AST מוגברים, כאשר שאר תפקודי הכבד תקינים. האם זה מרמז על בעיה בכבד או שההפרעה בתפקודי כבד משני למשהו אחר? האם צריך לחשוד בהפטיטיסים? אין סימני צהבת) ALK.PHOSPHAT. 101.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.....*...) ALT(GPT) 136.70 U/L ( 5.00- 45.00) (.........)* AST(GOT) 97.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)* BILIRUBIN TOTAL 0.30 UMOL/L ( 0.30- 1.20) (*........) GGT(GAMMA GT) 44.00 U/L ( 9.00- 55.00) (......*..) במקביל כבר למעלה מחודש ברזל נמוך (פריטין תקין), מדדי דלקת מוגברים, לויקוציטים מעט מוגברים, ללא חום (מודדים פעם בכמה ימים, כך שייתכן ומפספסים) האם יש קשר? IRON 17.00 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........) CRP 20.60 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)* ESR 120.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)* WBC 11.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 8.20 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* תודה

14/01/2015 | 10:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בן כמה אתה? האם סובל מתסמינים כלשהם? עודף משקל? מה רמת ההמוגלובין? רקע בריאותי? הרושם שלי ללא כל האינפורמציה החסרה הוא שההפרעה בתפקודי הכבד אינה נובעת מדלקת נגיפית של הכבד אלא משנית לתהליך אחר המתרחש בגוף. עדין כחלק מהבירור הייתי בודאי שולח בדיקת דם לסרולוגיה של וירוסי הכבד B,C.

15/01/2015 | 21:08 | מאת: זיו

שלום אם סיעוי בן 65 ללא עודף משקל (אם כבר להיפך) המוגלובין בערך 10 דמנטי ברקע כמו כן א. האם יש אינטראקציות בין התרופות דלהלן לתוספי המזון שבהמשך? ב. האם יש מהתרופות הללו תרופה שעלולה להשפיע על הכבד ו/או להסביר עליה באנזימי כבד מסוג alt - ast ? ג. כנ"ל לגבי תוספי התזונה, האם יש משהו מהם שעלול להזיק לכבד ו/או להסביר עליה באנזימים הנ"ל? ד. האם יש בעיה בנטילת תוספי המזון הללו לתקופה ממושכת? 1. פרוקור 200 מ"ג מזה כמעט חצי שנה 2. קלקסן זריקה כמה חודשים, הופסק לפני כחודש 3. ונקומיצין דרך הפה כמה חודשים בגלל קלוסטרדיום, כעת לקראת הפסקה במינון מינימלי. 4. לנטון 5. אינהלציות 1. אבאונד - abound abbott - מכיל ארגנין, גלוטמין ו-HMB 2. Saccharomyces Boulardii - פרוביוטיקה ספציפית לקלוסטרידיום 3. ויטמין C 4. פרוביוטיקה רגילה 30 מילארד 5. ברזל עדין (סולגאר) 6. פרופוליס בכמוסות 7. דרמה קליר (סופהרב) מכיל אבץ/ויטמין A/ ויטמין E/נחושת וצמחי מרפא תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב