תוצאות בדיקה - אשמח לתשובה בבקשה,

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/01/2015 | 17:37 | מאת: אילנה

קיבלתי תוצאות של אולטאסאונד בטן עליונה וכתוב כך " הכבד ללא מיימת, לא מוגדל. על פני שתי האונות דוגמו מספר צסטות בגודל עד 20X14 ס"מ. כי המרה דופנים חלקים, אבנים מרובות ניידות בתוכו....." השאר נראה בסדר בתוצאות. אשמח אם תוכל לומר לי מה פירוש הכתוב שאהיה שקטה או עליי לעשות משהו בנדון. בברכה אילנה

11/01/2015 | 18:18 | מאת: אילנה

מחכה עדיין לתשובה, בבקשה ד"ר

13/01/2015 | 08:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, כאשר שואלים שאלה בנושא רפואי, רצוי להציג את הרקע שהוביל לבדיקה מסוימת שאת תוצאותיה את מבקשת להבין. הרי בדר"כ אדם נשלח לבדיקה מסיבות מסוימות. לעינייננו, בהתייחס לתוצאות הבדיקה בלבד, מצוין כי אין מיימת בחלל הבטן (מושג המתייחס לנוכחות נוזל בחלל הבטן, המושג לא מתייחס לכבד, כפי שנכתב), כ"כ ישנן ציסטות בכבד, בגדלים של 14 עד 20 ס"מ, האם אכן אלה היחידות (ס"מ ולא מ"מ)? אם אכן מדובר בציסטות כאלה גדולות בכבד, כי אז נשאלות שאלות כגון האם עש כאב בטן או לחץ בבטן? האם יש תחושת שובע מוקדם? במקרה זה הייתי משלים את בדיקת ה- US ע"י CT כבד תלת פאזי. באשר לממצא האבנים בכיס המרה, השאלה היא האם קיימים תסמינים שיכולים לנבוע מאבנים בכיס המרה. במידה וכן, יש הוריה להסיר את כיס המרה. במידה ולא, אין צורך בהסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב