חשד לאבנים במרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/12/2014 | 19:53 | מאת: אני

שלום. לפני כשבוע סבלתי מהתקף של כאב גב דו צדדי באזור גובה הסרעפת שלא הוטב בשום תנוחה, ולאחר כמה שעות התפשט לבטן עליונה כאב לוחץ עם הרגשה של נפיחות כמו חגורה. הקאה הקלה מעט והכאב עבר עם אופטלגין. היות ולאחר כיומיים הופיעה באופן חד פעמי צואה שחלקה לבנה הומלץ על US בטן. בנוסף יש לי בעיות גב ופרקים ידועות ומזה שנים סובלת מידי פעם מכאב דוקר בגב עליון מצד ימין ובגובה השכמות מימין שלא התיחסתי אליו בצורה מיוחדת. הכאב הזה לא קשור לארוחות ובהרגשה שלי הוא מהעצמות ולא כאב מקרין. האם הסימפטומים מתאימים לאבנים בכיס המרה ובמידה ובUS ימצאו אבנים יומלץ על ניתוח? הבנתי שנפוץ מאוד מצב של אבנים לא סימפטומטיות שלא עושים איתן כלום וכאן יש סיכוי שהכאבים נובעים מסיבות אחרות שיטעו? היות ואני באמצע טיפולי פוריות וכל עיכוב מאוד משמעותי מבחינתי בגלל גיל, האם יש סכנה בדחיית הבירור במידה ואין שוב סימפטומים? תודה

29/12/2014 | 14:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יכול להתאים למחלת אבנים בכיס המרה, במידה וימצאו אבנים או בוץ בכיס המרה, כי אז ההמלצה היא לנתח ולהסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב