צהבת B

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/11/2014 | 11:14 | מאת: יסמין

האם אדם שאינו חולה בצהבת B אך מיתגורר עם אדם שהוא כן חולה במחלה(רק מיתגורר) יכול להיות נשאי של המחלה ולהדביק בה מישהו? האם אדם יכול לשאת את המחלה אך לא להיות חולה בה? האם תיתכן הדבקה ממנו בדרך זו?

16/12/2014 | 10:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אדם יכול להיות נשא של הוירוס ולא להיות חולה במחלה. הדבקה יכולה להיות כאשר באים במגע בעיקר עם הפרשות החולה, ובעיקר כאשר יש חדירה של ההפרשה לנוזלי הגוף, לדוגמא אם יש פצע בכף יד פתוח אשר באה במגע עם הפרשות החולה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב