תפקודי כבד לא תקינים כשנה לאחר ניתוח הסרת גידול

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/11/2014 | 16:37 | מאת: טל

שלום, אימי בת 57 בצעה בדיקות דם כשנה לאחר ניתוח לפרוסקופי של גידול ממאיר במעי הגס ללא צורך בטיפולי כימו. בסיטי שבוצע במאי הכל נמצא תקין למען נגע היפרודוקסלי זעיר בעל מבנה ומרקם שמור. התוצאות של ספירת הדם יצאו לא טוב - המוגלובין 16.2 R.BC 5.51 Hematocrit - 48.4 לימפוציטים - 44.5 כימיה בדם- alt 36 ck 246 קריאטינין בי 0.91 crp תקין וקטן מ0.5 היא אינה מעשנת, אינה נוטלת תרופות. בריאה בדר"כ. מתלוננת על בטן תפוחה מאז הניתוח. האם זה מרמז על גרורה הפגעה בכבד? מה דעתך ? מה הטיפול במידה ואכן מדובר בגרורה בכבד ? תודה רבה!!! טל

14/12/2014 | 11:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מהבדיקות הנ"ל לא ניתן להסיק לגבי נוכחות גרורה. ברמה העקרונית במידה ויש גרורה היא מטופלת ע"י כריתה בניתוח. חשוב לבצע בדיקות דם של רמת סמני הסרטן כמו CEA ו- CA19-9.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב