מימצאים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/12/2014 | 21:39 | מאת: איילת

שלום רב אני שואלת עבור בעלי בן ה-66 שביצעו לו בדיקת אולטרסאונד לפי בקשתו מאחר שהתלונן שיש לו זמן מה כאבי בטן מינוריים שבאים וחולפים בחלק העליון הימני של הבטן. . הוא נשלח לבדיקת אולטרסאונד. ממצאי בדיקת האולטרסאונד ; . כבד-מוגדל מירקם בלתי אחיד ואקוגניות יתר גבוהה. צמוד לכיס המרה הודגם נגע היפואקוגני סולידי בגודל כ-1.5 ס"מ ללא זרימת דם מוגברת. דרכי המרה תוך כבדיות אינן מורחבות.צינור המרה המשותף ברוחב תקין. כיס המרה-דופן לא סדיר.הודגמו נגעים סולידים מרובים שלא מטילים צללים אקוסטים. לבלב-ברוחב תקין טחול -בגודל ומרקם תקינים רטרופריטונאום-עליון,אמצעי ללא הגדלתה של בלוטות הלימפה,ללא הרחבה של כלי הדם הגדולים . אנחנו מודאגים ומבקשים לדעת .מה אומרים המימצאים? איזה פעולות ו/או בדיקות נוספות צריך לעשות? תודה רבה!

16/12/2014 | 11:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין כרגע מקום לדאגה, רק ממליץ להמשיך בירור עם CT בטן על מנת להבהיר יותר את הממצאים בכיס המרה, האם מדובר בפוליפים של כיס המרה ומה גודלם, אלו נתונים שהיו צריכים להתקבל מבדיקת ה- US.

02/06/2015 | 19:26 | מאת: שלמה

בן 30. לאחר שלושה התקפים של כאבי בטן (עליונה) איומים (כמו צירי לידה) נמצא בUS אבן בגודל 7 מ"מ (פרוט השאר - תקין). חלפו כחדשיים מאז ההתקף האחרון. מה מידת הדחיפות בהסרת כיס המרה? מה המשמעות של חוסר בכיס מרה בחיים? מה הסכנות אם לא עוברים הניתוח (חוץ מהתקף של כאב). תודה

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב