אבנים כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/11/2014 | 22:03 | מאת: אבירם

מזה מספר שנים אני סובל מרמות גבוהות של טרגליצירידים בין 300 ל-400.מבדיקות דם שביצעתי לאחרונה , נמצא שהרמה הגיעה ל-530. לאחרונה, סבלתי מכאבי בטן לעיתים רחוקות(אחת לחודש-חודשיים).נשלחתי לצילום סי.טי בטן. ונמצא שיש לי אבן אחת גדולה בכיס המרה. האם יש קשר בין הדברים? בין רמות גבוהות של טרגליצירידים לבין אבנים בכיס מרה? האם צריך לבצע ניתוח להסרת כיס המרה? אם לא, מה האלטרנטיבות? על פי הבנתי, כיס המרה נמצא באזור ימין של הגוף ואילו הכאבים שאני חש הם באיזור הטבור עם נטייה שמאלה

26/11/2014 | 17:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יתכן קשר בין יתר שומנים בדם והווצרות אבנים בכיס המרה. יתר השומנים בדם לכשעצמו יכול להיות סביה לכאב בטן, אם הדבר מביא לגרימת דלקת לבלב, ועקב זאת הדבר יכול להיות מסוכן ומומלץ לאזן השומנים בדם, כמו גם מסיבות אחרות חשובות כמו מחלות לב. הכאב שאתה מתאר לא נראה אופיני להתקף אבנים ככיס המרה, ולכן בשלב זה אין סיבה להסרת כיס המרה שלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב