אבנים בכיס המרה וטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/11/2014 | 11:56 | מאת: מיה32

שלום, אני בת 32 ועוברת כשנה וחצי טיפולי פוריות - הפריות, בעת האחרונה החלו לי מעט דקירות בבטן ליד הטבור, (מדי פעם גם מתחת לצלעות כאב מאוד מאוד חלש) כרגע עברתי אולטראסאונד והתוצאה הייתה שכיס המרה מלא באבנים, אני שומרת כעת על דיאטה דלת שומנים וגם כעת בתהליך ירידה במשקל (שוקלת 67) אני ממש לא רוצה כיום להפסיק את הטיפולים .. האם ניתן להמתין עם הניתוח לאחר שכמובן יהיה הריון ואלד באופן תקין?? מהי המלצתך?? (מוטב לציין שיש לי טריגליצרידים מאוד גבוהים ובשל כך אני בתהליך ירידה במשקל ואני מרגישה בימים האחרונים לאחר ירידה של 3 קילו יותר טוב מבחינת הדקירות)

10/11/2014 | 08:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

תמונת הדקירות אינה מתאימה להתקפי אבנים בכיס המרה, ולכן איני משוכנע שהאבנים בכיס המרה סימפטומטיות אצלך. לכן חושב שאת יכולה להמשיך בתוכניותיך בשלב זה ולא ללכת לניתוח. הורדת השומנים בדם צעד חשוב למען בריאותך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב