לאחר דלקת לבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/11/2014 | 06:01 | מאת: אמיר

שלום. לפני כחודש עברתי דלקת בלבלב, עדיין לא ידועה הסיבה . לא רואים בצילום us או רנטגן ממצא חריג או אבנים בכיס המרה ולא שותה אלכוהול, אושפזתי בבית חולים יומיים. כשקיבלו אותי במיון היה ערכים גבוהים של ליפאז 550ועמילאז 255 .שוחררתי הביתה עם הנחיות לאכול דל שומן אך בכל זאת המשיכו כאבים חלשים בבטן עליונה והגב , לכן עברתי לאוכל מרקים בלבד. לציין שעכשיו ערכי הליפאז ועמילאז מתנרמלים והם כרגע נמוכים יחסית והרבה מתחת למקסימום, אבל ערך gpt/alt מתחיל לעלות כך שלפני שבועיים היה התחיל לעלות מ 50 d/l והיום עומד על 120, שאלות שלי הן: 1. הלמה ערך תפקוד כבד בעלייה ומה זה יכול להצביע? והאם זה מצריך התערבות דחופה של הרופא? התור שלי אצלה רופא בעוד שבוע וחצי מהיום. 2. האם זה נורמלי ואופייני לדלקת לבלב חריפה עדיין להרגיש כאבים חלשים בבטן עליונה והגב לאחר ארוחת מרק ללא שומן?

10/11/2014 | 08:52 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מה עם רמת השומנים בדם? האם נעשתה בדיקה לכך? כאב בטן יכול להיות בהמשך אם הדלקת לא חלפה לגמרי, במקרה זה כדי ללכת לאט עם האוכל, קרי, דל שומן ו או רק שתיה עד שכאב בטן חולף לגמרי.יש לבדוק רמת סידן בדם ולוודא שבתחום התקין. כ"כ הייתי חוזר על בדיקת US בטן כדי לוודא שאכן אין אבנים קטנטנות או בוץ בכיס המרה שהוא הסיבה היותר שכיחה ויכול להתפספס בבדיקות US.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב