טחול מוגדל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/11/2014 | 17:51 | מאת: אביאל

שלום אני בן 23,הרופא שלי שלח אותי לאולטרסאונד בטן ואשכים בעקבות כאבים באשכים (שלא העלו ממצאים בבדיקה פיזית) שמתי לב שהטכנאי רשם שיש לי טחול מוגדל..ומן הסתם סרב לפרט בעניין קראתי והבנתי שזה עלול להיות סממן לסרטן הדם או לימפומה ואני פשוט משותק מפחד והתוצאות יהיו רק ביום ראשון..בדיקות דם תקינות לגמרי כנ''ל שתן וצואה ..

10/11/2014 | 08:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממצא לא נדיר בבדיקות US , נכון שצריך להתייחס לעיניין (פנה לרופא משפחה). בהרבה מקרים מדובר בממצא חסר משמעות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב