עזרה במיפוי בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/10/2014 | 15:28 | מאת: פאולה

שלום דוקטור גיל אוחנה נשלחתי למיפוי לב עם חומר ( לא יכולה במאמץ יש נכו ברגל ימין לאר אירוע מוחי לפני כארבע שנים ) הגעתי לבדיקה ולאחר הזרקת החומר נכנסתי לצילום ושוב נקראתי לצילום כי הטכנאית אמרה שהחומר " הצטבר בכבד " שוב עשיתי צילום ולאחר המתנה הטכנאית קראה לי שוב ומסרה כך " המנהלת תבדוק את הבדיקה מחר מאחר והרופא לא מעוניין להזריק לך חומר נוסף על פי הבדיקה נראה כי הכל תקין מבחינת עורקים והבדיקה עד עכשיו ..." כששאלתי מה זה אומר ענתה " התשובה תגיע לרופא תוך כשבוע והוא יחליט על המשך בדיקות ..... " . לשאלתי ..... מה זה אומר הצטברות בכבד ? האם לדעתך יש בעיה ? האם לדעתך אצטרך בדיקה נוספת? אני סכרתית 6.5 והוציאו לי את כיס המרה לפני 20 שנה (אבנים) ( גם בכליות היו אבנים שהוצאו ) יש לי כבד שומני ( לא מטופלת ). אני מתנצלת על השאלות הרבות אבל לא היה לי עם מי לדבר שם ולחכות שבוע להבין מה קרה בבדיקה נראה לי מוזר, אשמח לקבל הבר אפילו בכמה מילים למה החומר הצטבר בכבד ? תודה מראש על עזרתך :)

29/10/2014 | 12:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, יתכן והפינוי של החומר מהכבד איטי מהרגיל, אם כי החומר המשמש למיפוי אינו החומר בו אנו משתמשים לבדיקת תפקוד ורזרבה של הכבד, ולכן איני יודע מה משמעות התופעה, אם בכלל בעלת משמעות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב