כאבים אחרי ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/10/2014 | 18:59 | מאת: אודי

שלום רב, אחרי שני התקפי אבנים, אחד עם יציאת אבן, עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה. היום כשבועיים אחרי, הרגשתי את אותו כאב (מרכז החזה עם הקרנה לגב) למשך כרבע שעה. מה זה אומר ? האם קיים סיכוי שנשארו אבנים נוספות ? האם נוצרו חדשות ? ראו לציין כי אנזמי הכבד חזרו לרמתם התקינה לפני הניתוח בברכה

27/10/2014 | 13:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יש לוודא כי תפקודי הכבד כוללים פרופיל שלם של האנזימים כולל GGT, ALKALINE PHOSPHATASE. במידה ואכן ת. הכבד תקינים זה די שולל את האפשרות של אבנים שאריות בתוך צינור המרה.אם הסימפטומים ממשיכים הייתי חוזר על US בטן ואם זה תקין תוהה אם הסימפטומים שהיו קודם נגרמו על רקע האבנים בכיס מרה או סיבה אחרת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב