ניתוח הוצאת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/10/2014 | 13:15 | מאת: אורי

אימי שוחררה מאישפוז בבית חולים לאחר שנותחה והוצא כיס המרה שלה. היא אושפזה בעקבות כאבי בטן חזקים והקאות בלתי פוסקות. בדיקות הדם הראו שהיא סובלת מדלקת לבלב חריפה והיא אושפזה בצום ועירויי נוזלים. מצבה השתפר תוך 24 שעות ונראה שהטיפול היה טוב..בהמשך האישפוז בוצע ניתוח זעיר פולשני וכיס -המרה הוצא. היא שוחררה הביתה במצב טוב. מאז שוחררה מבית החולים אימי סובלת משישולים(מדובר באשה שכל השנים נעזרה בחומרים משלשלים- כעת כמובן שהפסיקה)) אני מבין שזו תופעה מוכרת לאחר ניתוח כזה-האם זה חלק מתהליך הריפוי? אימי אישה בת 62 בריאה בדרך כלל ,עובדת במשרה מלאה ופעילה התנדבותית. האם היא צריכה להיות במעקב במרפאת גסטרו באופן מידי תוך ניטור אנזימי הכבד והלבלב. האם הבדיקות יכולות להראות שהנזק תוקן או שמא יש נזק מסוים. תודה!

27/10/2014 | 13:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אכן, כ- 15% ממנותחי כיס המרה עלולים לסבול משלשולים לאחר הניתוח. לרוב התופעה חולפת ספונטאנית, במידה והשלשולים מטרידים, ניתן לקחת כדורים כנגד שלשולים. במיד והתופעה נמשכת זמן רב יותר, ניתן להשתמש בתרופה ספציפית יותר אשר קושרת את מלחי המרה במעי וכך יכולה להרגיע התופעה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב