כאבים בבטן ימין מוקרנים לגב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/10/2014 | 18:37 | מאת: בת חן

שלום,אני בת 30 ולפני כמה שנים עברתי ניתוח של כריתת כיס מרה שהיה מלא אבנים קטנות.לאחרונה חזרו הכאבים שאפיינו אז את ההתקפים והם מוקרנים לגב ומתגברים בזמן הליכה וכן מוקרנים לצד המותן.בבדיקת דם היתה עליה קלה בתפקודי כבד.בילירובין טוטל 1.4 וalt 43 .מה עליי לעשות?הרופאים לא מספקים תשובות ואני כאובה ומתוסכלת.תודה.

23/10/2014 | 10:40 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית יש לבדוק את כל תפקודי הכבד בבדיקת דם, ז"א, בילירובין, SGOT, SGPT, GGT, ALKALINE PHOSPHATASE.במידה והנ"ל מופרעים יש לבצע US מכוון לדרכי המרה על מנת לוודא שאין אבנים בתוך צינור המרה.

29/10/2014 | 12:09 | מאת: בת חן

כל שאר התפקודים היו תקינים..אז מה לעשות?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב