טחול מוגדל וכבד שומני

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/09/2014 | 11:42 | מאת: שאלה

שלום דר.יש לי טחול מוגדל 15.8 כבר כמעט כשנתיים ולא נמצאה סיבה מדוע הוא מוגדל.אני עושה כול חצי שנה בדיקות דם(שהן תקינות ) אולטראסאונד בטן עליונה וההמטולוגית לא מצאה סיבה מדוע הטחול מוגדל.יש לציין שיש לי גם כבד שומני בכול הבדיקות של האולטראסאונד שביצעתי .הטחול המוגדל אינו גדל במשך השנתיים ונשאר אותו גודל 15.8 .האם יכול להיות שהטחול מוגדל בגלל הכבד השומני??זאת הטענה של ההמטולוגית.מהו הטיפול לכבד שומני??והאם מסוכן להיכנס להיריון עם טחול מוגדל ??

23/10/2014 | 10:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, יש אנשים עם טחול מוגדל אצלם לא נמצאת סיבה להגדלתו והם חיים עם התופעה ללא בעיות מיוחדות. איני חושב שהגדלת הטחול קשורה לכבד שומני. כבד שומני הוא בעיה נפרדת בפני עצמה, בעיקרה מטבולית. בספרות מייחסים יותר ויותר חשיבות לתופעה זו מבעבר, חשוב לטפל בתופעה, לרוב ע"י הורדת משקל עודף אם קיים, איזון קפדני של סכרת, הפסקת שתייה של אלכוהול, פעילות ספורטיבית קבועה מסייעת מאוד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב