כאבים בבטן עליונה לאחר האוכל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/09/2014 | 06:53 | מאת: אריאל

שלום רב, אני בן 35, לאחרונה אני מרגיש מדי פעם כאבים בבטן העליונה במרכז מתחת ל xiphoid לאחר האוכל, מופיע בעת שיעול או בכיווץ שרירי הבטן, בנוסף יש תחושה שאכלתי ארוחה כבדה גם אם לא אכלתי הרבה וזה יכול להשאר כשעתיים-שלוש בערך. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות בקע סרעפתי (אני לא מרגיש תחושת צריבה של חומצת קיבה) ואם כן מה הטיפול? תודה ויום טוב, אריאל.

23/10/2014 | 10:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הייתי מחפש במס' כיוונים, ראשית בדיקת כירורג ו או US לדופן הבטן המרכזית עליונה לשלילת בקע, כ"כ US לבטן עליונה לשלילת אבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב