בדיקות דם.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/10/2014 | 16:46 | מאת: לנה

שלום רב, אני בת 19,מגיל עשר עם סוכרת נעורים. יש לי גם תת פעילות בלוטת התריס-השימוטו. עשיתי בדיקות דם. ובתוצאות היו כמה תוצאות חריגות. רמת הalkp alkaline phosphtase -195 הנורמה היא 30-120, Alt-31 -gpt נורמה: (0-30). Ggt-27 נורמה:(0-20) וvitamin d 14ng/ml מבחינת בלוטת התריס אני מאוזנת.ומבחינת הסוכרת אינני מאוזנת.. למה רמת הalkp ככ גבוהה? ממה זה נובע?תודה מראש.

23/10/2014 | 10:42 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אפשרות סבירה הינה כבד שומני. ניתן ע"י US לבצע הערכה של מרקם הכבד ובאופן איכותי לקבוע נוכחות כבד שומני. הטיפול בין השאר קשור לאיזון קפדני של הסכרת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב