ממצאי בדיקת CT בטן, פרוטוקול אבנים, ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/09/2014 | 12:20 | מאת: רן

שלום לך דר. ביום ראשון השבוע, עברתי חבלת ראש. למחרת הגעתי למיון, עשו לי סיטי ראש, ולא מצאו ממצא מדאיג, וללא דמם פנימי. שוחררתי לאחר מספר שעות, ולמחרת בבוקר, השתן של הבוקר היה דמי, וצבע הדם נותר שעות רבות לאחר מכן. חזרתי למיון, ולאחר בדיקות החליטו שאעבור סיטי נוסף, CT בטן. יש לציין שיש לי כאבים מזה זמן ממושך באגן בצד שמאל, מהגב בצד שמאל, מותן, וגם מקדימה בצד שמאל. הכאב הוא מצוי תמיד, ברמות שונות, צילום אגן לא הראה כלום, והכאב גובר בזמן של נהיגה לזמן ממושך. תוצאות הסיטי הן: מעבר בטן חזה תקין. כבד, כיס מרה ודרכי מרה, טחול, לבלב, ואדרנלים שומרים על גודלם וצורתם. סמוך לקוטב תחתון של הטחול הודגם טחולון בקוטר כ 1.6 ס"מ. כליות בגודל ומנח תקינים ללא הידרונפרוזיס. בגביע תחתון של הכליה הימינית הודגמה אבן בקוטר כ 0.8 ס"מ, שופכנים בקוטר תקין. שלפוחית השתן במילוי תת אופטימלי, ללא ממצא פתולוגי גס. אאורטה בקוטר תקין. בשורש המזנטריאום הודגמה הסננה קלה של שומן עם בלוטות לימפה קטנות באותו אזור (MISTY MESENTRI) לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. לא הודגם נוזל חופשי בחלל הצפק. הודגם בקע מפשעתי קטן מימין מכיל שומן. בחלון עצם הודגמו שינויים ניווניים ויישור לורדוזיס פיזיולוגי בע"ש מותני. לסיכום: אבן בכליה ימנית. בקע מפשעתי קטן מימין מכיל שומן ללא עדות להפרעה אורומכנית. לגבי האבן, ידעתי על הימצאותה מזה זמן רב, באולטרא סאונד היא נמדדה בגודל 1 ס"מ, והיא גדלה לאט לאט, ואני צריך להחליט לגבי הסרתה. הטחולון, לא היה קיים לפני זה, רק השנה עברתי לפחות פעמיים US כליות, ובטן תחתונה, כולל דרכי השתן, ולא נאמר כלום על טחולון. ועברתי כמה פעמים בדיקות US , אצל כמה רופאים שונים, ולא נמצא שום ממצא כזה. בינואר 2014 עברתי גם צילום בטו סורק, ושם נכתב: פיזור תוכן וגז במעיים תקין, לא הודגמו פלסי אויר נוזל, על רקע הבטן הימנית צל סמיך עגול, קרוב לחוליה L2 , אבן בכליה? בוצעו צילומים בשכיבה ובישיבה. גם ב 2008, עברתי צילום CT , של הבטן והאגן פרוטוקול אבנים בדרכי השתן. הבדיקה היתה תקינה, פרט לאבן בגודל 5 מ"מ, בחלון עצם מוקד סקלורוטי קתן בעצם העצה משמאל. ואני לפיכך מציג את השאלות הבאות: האם הממצא טחולון באמת זה טחולון? לא ראו אותו בשום בדיקה אחרת, שבדיקת ה US האחרונה נערכה ב 15/6/14 על ידי רופא ממוחה, דר' לונדון. האם גורם הכאב שלי נגרם מזה? מה זה יכול להיות פרט לטחולון? מה יכולה להיות ההסננה? לגבי הבקע, שגם חדש לי, מה צריך לעשות? האם זה מחייב ניתוח, וכמה שיותר מהר? לאור הפענוח, לאיזה רופאים מקצועיים עלי ללכת, כירורג,אורולוג, המטולוג? או לאן? אשמח לקבל את תשובתך בהקדם. תודה מראש רן

23/10/2014 | 10:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב המותן והדם בשתן יכול להיות קשור לאבן בכליה שמאל או בשופכן שמאל, הדבר לא נתמך ע"י ממצאי הסיטי ןה- US אשר מראים אבן דוקא בכליה ימין. טחולון ממצא שכיח, חסר משמעות. הופעת הדם בשתן ללא סיפור של חבלה לגוף, אלא חבלה מוקדית לראש בלבד, שולל אפשרות לקשר בין החבלה והדם בשתן.אין להוציא מכלל אפשרות גם בעיה בשלפוחית השתן שיכולה אף היא להיות קשורה להופעת דם בשתן. המומחה המתאים לאור הסיפור שלך הוא האורולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב