אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/09/2014 | 10:48 | מאת: יע

מדובר באשה בת 25 אמא ל-3 גילו לה אבנים בכיס מרה,רציתי לשאול: 1. האם טיפול טבעי באבנים יעיל? 2.יש סיכוי שע"י טיפול טבעי האבן תצא ותתקע בדרכי מרה? 3. ניתוח עוזר|או שאחרי כמה שנים האבנים חוזרות לכבד או למקום אחר?

23/10/2014 | 10:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה והאבנים גורמות לתסמינים יש אינדיקציה לניתוח. קיום אבנים בכיס המרה ללא תסמינים, בדר"כ לא מצריך ניתוח.לעצם השאלה, במידה ואבני כיס המרה מפריעות הטיפול היחיד הסופי לבעיה היא הסרת כיס המרה, ולא ממליץ להתחיל בטיפולים אלטרנטיבים אחרים שלרוב מובילים לסיבוכים או ניתוח מורכב, במקום ניתוח פשוט יותר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב