תופעות לאחר ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/09/2014 | 14:49 | מאת: ענבל

שלום רב, לפני שנה (ספטמבר שעבר) עברתי ניתוח כיס מרה (בת 33). מאז ועד היום אני מרגישה שמערכת העיכול שלי לא חזרה לקדמותה. לעתים תחושת כבדות, לעתים נפיחות, לסירוגין עצירות או שלשולים, לעתים גזים ואני מרגישה שאני לא יכולה לאכול כל מה שאני רוצה. האם זה הגיוני? האם מתיישהו זה אמור לחלוף? יש לציין שעשיתי בדיקות נוספות לבירור והכל יצא תקין . אשמח לשמוע על המלצות כלשהן שיכולות לשפר במעט את הנושא.

15/09/2014 | 08:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

תופעות הלואי שאת מתארת , בעיקר לאחר תקופת זמן של שנה, אינן מוסברות ע"י העדר כיס המרה. יתכן ואת סובלת מבעיה אחרת כמו תסמונת המעי הרגיז או רגישות למוצרי חלב וכול', ממליץ לפנות לבירור אצל גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב