פוספטאזה גבוהה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/08/2014 | 13:20 | מאת: מיכל

שלום רב דר גיל בעברי 4 שנים בעברי לפני 4 שנים עברתי כריתת רחם שחלו ביגלל סרטן רירית הרחם וכעבור 4 חודשים סרטן השד עברתי למפקטומי והקרנות ולקחתי טמוקסיפן שנתיים וחצי ושנה אני לוקחת אקסמסטאן ( פאמרה) ובמעקבי בדיקות הדם שלי הכל בסדר מלבד alkp-alkaline phoshatase בחודש מאי הייתה עליה 154 ועכשיו ישלי 174 האם זה קשור לאקסמסטאן? דרך אגב אני סובלת מכאבי מיפרקים שורשי כפות ידים כפות רגלים בירכיים אבל אין דלקת.תודה מצפה לתשובתך.

26/08/2014 | 12:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

תרופה זו שאת לוקחת אכן גורמת לכאבי פרקים ועל רקע זאת יכולה להיות עלייה בפוספטזה הבסיסית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב