ממצא מבדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/08/2014 | 19:57 | מאת: קובי

שלום . עב כאבים באזור הבטן העליונה נשלחתי לביצוע אולטרסאונד ואלו הממצאים . כבד - אונה שמאלית מאורכת מרקם בלתי אחיד מאוד היפראקוגני דיפוזי שומני . לבלב - לא מוגדל . בראש הלבלב הודגם מוקד היפואקוגני בקוטר 4.8 ס"מ חשוד לממצא .קיימת רגישות בזמן הבדיקה . אני מאוד דואג במיוחד לממצא החשוד לפי הגודל המתואר . בבדיקות הדם נמצא GGT 222U\L . אודה לתשובתך על פי נסיונך מה הגורמים הסיכונים הדחיפות והטיפול לכך . תודה מראש

07/08/2014 | 17:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בן כמה אתה? האם יש לך צהבת? ממליץ לבצע CT בטן.הממצא חשוד לאיזה שהוא תהליך גידולי או מוקד דלקתי. לצורך כך יש לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד מפורטים וכן רמת סמנים מסוג CEA, CA19-9 וכמובן ה- CT בטן בפרוטוקול לבלב.

10/08/2014 | 07:24 | מאת: קובי

תודה . אני בן 39 . נשלחתי לביצוע הבדיקות כפי שצויין בתשובתך . אעדכן אותך בממצאים . קובי

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב