כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

03/08/2014 | 21:36 | מאת: נטלי

שלום עברתי ניתוח להסרת כי המרה לפני בערך 10 חודשים כבר כמה ימים שאני סובלת מכאבים בשחם ימין בגב שמקרין לי לבית החזה צד ימין זה במדויק הכאבים שהיו לי לפני הניתוח כמו כאב משיכה מה הסיכוי שההתקפי הכאבים האלו יחזרו שוב גם אחרי הסרת כיס המרה והאם זה קשור בכלל כי זה אותו כאב נוראי חשוב לי לציין שאני בחודש שמיני להריון

06/08/2014 | 19:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב מהסוג שאת מתארת יכול להיות ממקור רקמת הש. קיים בשנים בהריון, אך גם בשנים שאינן בהריון. התופעה היא הורמונלית ונקראת התופעה הפיברוציסטית. מתבטאת ברגישות שמקורה ברקמת השד, ורגישות זו יכולה להתפשט לכל החזה, לעיתים לכתף וליד בצד המתאים. האם יתכן שהסימפטומים הללו קשורים למחלת אבני כיס המרה שהייתה לך? כן, אפשרי, יש לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד על מנת לשלול אפשרות זו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב