לאחר ercp

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/08/2014 | 15:03 | מאת: אבי

שלום. לאחר התקף עקב אבנים בכיס מרה עברתי ercp שבו בוצע פפילוטומיה וניקוי עץ מרתי עם בלון. נוקזה מרה סמיכה מאוד כהה עם הרבה מאוד בוץ מרתי ופירורי אבן קטנים. שוחררתי עם הזמנה לניתוח (ללא תאריך) לכריתת כיס מרה. היום (3 ימים אחרי ercp)מרגיש טוב אבל בזמן האוכל וגם לאחריו יש מעין התכווצות באיזור הקיבה עם כאב עמום שחולף לאחר מספר דקות. זה קורה גם בעת שתיית נוזל קר. האם זה בגלל הבדיקה ? האם זה יחלוף ? האם כדאי לגשת לניתוח פרטי בהקדם או אפשר לחכות ?

06/08/2014 | 19:21 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הסימפטומים לא ממש קשורים לאבנים בכיס או בדרכי המרה. מאידך, אני בהחלט ממליץ לנתח ולהוציא את כיס המרה בהקדם האפשרי מחשש להעברה חוזרת של אבנים ובוץ אל תוך דרכי המרה אשר יכולה להוביל לסיבוכים משמעותיים כגון צהבת חסימתית, דלקת הלבלב או זיהום עולה בדרכי המרה. חזרה על פעולת ERCP שוב אינה נטולת סיכון וסיבוכים. בינתיים , כמובן, יש להמנע מאכילה של מאכלים שומניים ומטוגנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב