כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/07/2014 | 14:26 | מאת: פנ46

שלום רב, אחרי 10 שנים של מעקב מומחה US + כמה CT -בגלל PBC - בד"כ פוענח דופן מעובה במרה מסוג פריג'יאן קאפ. לאחרונה, הוחלף מכון הדימות, והנה פוענח פעמיים רצופות ממצא שונה: פוליפ שבתוך 7 חודשים גדל מ-11 מ"מ ל-14מ"מ.. שאלותיי: 1. האם הפריג'יאן קאפ הוא סוג של פוליפ? 2. האם יש קשר בין ה-PBC [ בשליטה טובה עם אורסוליט] לבין הדופן המעובה או הפוליפ במרה? תודה מראש, פנ46

28/07/2014 | 22:16 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כידוע זוהי מחלה דלקתית של צינורות המרה, שסיבתה אינה ידועה, אך מקובל להניח שמדובר בתגובה של הגוף נגד עצמו. במחלה זו קיימת דלקת של צינורות המרה המובילה להצטלקות שלהן כולל עיבוי דפנות הצינורות הללו. הביטוי שהוזכר מבטא עיבוי דופן. לגבי הפוליפ בכיס מרה אשר גדל בתוך זמן קצר מומלץ על הסרת כיס המרה.

28/07/2014 | 22:31 | מאת: פנ46

תודה על התשובה...בזמן שחלף מאז השאלה, ביצעתי עוד US בבי"ח אחר- ולתמיהתי- שמחתי, אין עדות לפוליפ בכיס המרה...הפריג'אן קאפ אינו מעיד על חריגה, זה מבנה של כיס המרה [קיפול, כמו של כובע נזיר ] ....

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב