המלצה שאינה כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/06/2014 | 14:31 | מאת: אורי

ד"ר אוחנה שלום. לאחר התקף רייטר שפגע בכיס המרה נוצרו אבנים קטנות ובוץ. ישנה תחושה לא טובה בימים רבים מאז ההתקף ( כחצי שנה). אם אגיע לכירורג להתייעצות עם מצב כזה (שנבדק באולטראסאונד לאחרונה, ללא דלקת )האם אני צפוי לקבל רק המלצת כריתה של הכיס או שיש עוד המלצות לשיפור המצב או אפילו לתיקון. המלצות אני מתכוון מכל סוג כולל תזונתיות או אחרות. האם אתה מכיר מקרים בהם הייתה הטבה וחזרה ממצב של בוץ ואבנים קטנות. האם במצב כזה כדאי לבצע בדיקת MRI לקבלת תמונה יותר מדויקת של המצב.

09/07/2014 | 18:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקב סימפטומטולוגיה אופינית למחלת אבנים בכיס המרה, ממליץ להסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב