בקשת הסבר ל CT בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/07/2014 | 18:12 | מאת: ציפי

אני מבקשת הסבר לתוצאות בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת של בטן לאחר מתן ח.נ תוך ורידי. הבדיקה בוצעה בפרוטוקול כבד תלת פאזי: בכיפת הכבדת סגמנט 7 נראה נגע ציסטי, מעט לוביולרי, בעל מימדים של כ26*41*29ממ', לא עובר האדרה, מתאים במקום ראשון לציסטה ביליארית. נראים עוד כשלושה מוקדים דומים זעירים בסגמנט 8, 5 ו 6. אודה על התייחסות לנושא

09/07/2014 | 18:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות ביליאריות או ציסטות פשוטות של הכבד הינם ממצא שכיח באוכלוסיה ובמרבית המקרים מתגלה באקראי. למעט ציסטות מאוד גדולות וסימפטומטיות, קרי , המפריעות, אין צורך בטיפול או מעקב שלהם.באופן שכיח קיימות יותר מציסטה אחת בכבד, ולעיתים קיימות ציסטות נלוות באברים אחרים כמו בכליות או לבלב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב