דלקת בלבלב לילד בן 8

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/06/2014 | 22:59 | מאת: וושקץ

ערב טוב דוקטור, אימי בן 76 שנותחה בעבר עקב אבנים בכיס מרה,אני בן 47 ספורטאי שלא מעשן ולא שותה כאשר בעברי נחבלתי בגיל 12 והתפוצץ לי הטחול ומס שנים לאחר מכן בגיל 18 גילו לי אבן בצינור הלבלב ועשו לי פנקריאטיק דאודואנוסטומי,היום בריא לחלוטין.ביום שני השבוע, לאחר מס ימים של כאבי בטן לבני,עשינו לילד בדיקת דם והעמילז היה 490.הופנינו למיון למחרת והבדיקה במיון היתה עמילז 230 וליפאז 860. הילד אושפז עקב דלקת לבלב והחלו בעירוי עם צום. בבדיקת דם יום נוסף לאחר מכן -עמילז 160 וליפז 680. והשאלות... 1. הבטן רכה ללא חום כלל,באולטרסאונד הכל תקין.ללא אבנים בדרכי מרה.בדיקת שומנים תקינה.נשלחו בדיקות דם לגילוי וירוסים-האם ישנו וירוס ספציפי שגורם לדלקת כמו שההליקובקטר מיוחס לקיבה? ומה הטיפול ? 2.האם יכול להיות קשר לעבר במשפחה? 3.האם יכולה להיות דלקת לילד ללא סיבה??? 4.לי היו ערכי עמילז של עשרות אלפים עקב האבן בצינור הלבלב.יכול להיות חלילה לילד אבן בצינור הלבלב עם ערכי עמילז של 169? 5.כמה זמן לוקח ריפוי בממוצע במקרים אלה שאין סיבה נראית לעין ? מצעער מראש על השאלה הארוכה. מודה מראש,וושקץ.

26/06/2014 | 19:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא מראה סביר קשר משפחתי, וכנ"ל לגבי אבנים כגורם. סוגים רבים של וירוסים עלולים לגרום לדלקת לבלב. לרוב זה מסתדר עם טיפול שמרני של מס ימים עד שבוע.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב