גזים וכאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/06/2014 | 20:09 | מאת: אבי

שלום רב, אני ממתין לניתוח לכריתת כיס מרה עקב אבנים מרובות וזעירות שהתגלו בסי.טי. יש לי מס' שאלות: 1. אבנים בכיס מרה גורמים לגזים מרובים במערכת העיכול ? 2. אם כן, האם הניתוח יוריד את כמות הגזים ? 3. אחת לכמה ימים אני חוטף התקף של כאבים בצורת חגורה בהיקף החזה עם הקרנה לגב בין השכמות (בעיקר בשעות הערב והלילה)לפעמים זה עובר לאחר כשעה ולפעמים זה לוקח שעות. הדילמה תמיד היא האם לגשת למיון או להמתין. מה דעתך ? 4. בזמן התקף, מה ניתן לעשות כדי להפחית את הכאבים? (אקמול לא עוזר) תודה לתשובתך.

26/06/2014 | 19:56 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עיניין הגזים לא קשור. בזמן התקף הכי טוב לעבור לשתיית מים בלבד וליטול משכך כאב כמו אופטלגין. במידה ולא עובר או מחמיר לפנות למיון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב