mrcp

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/04/2014 | 21:01 | מאת: אור

בפישפושי באינטרנט אני רואה שבדיקת mrcp היא בכלל לא לכבד. אלא רק לכיס מרה וללבלב. אז מה עשיתי. אם האלק ליבר גבוה, 100, ועולה ועולה, ואם האלק פוספ]טז גם לא יורד 131, אחרי ניתוח לכיס מרה, אז איפוא הכבד בכלל? מה יודעים על הכבד בבדיקה הזו, ואני מחכה 4 חדשים, זוהי שערוריה. איך אני יודעת אם יש לי משהו בכבד????????

30/04/2014 | 12:57 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בדיקת ה- MRCP יכולה לתת אינפורמציה בעיקר על כלל מערכת דרכי המרה התוך כבדיות והחוץ כבדיות כולל הלבלב והכבד. לאור הסימפטומים שלך היא בהחלט בדיקת הבחירה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב