גידול בדרכי המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/04/2014 | 12:06 | מאת: אנונימי

שלום רב, מזה כחודש אמי בת 67, מאושפזת בבי"ח. התקבלה בעקבות חולשה כללית, בחילות, חוסר תאבון וירידה במשקל.לאחר צילום CT ובדיקת MRI נמצא ממצא תופס מקום בדרכי המרה - יכול להתאים ל KLATSTKIN TUMOR סוג 4. הרופאים החליטו כי זהו מצב לא נתיח. לאור החמרה בצהבת, בוצע PTC, כרגע מאושפזת במח' אונוקלוגית ומקבלת הזנה דרך הוריד, מחכים שתתחזק ויתחילו טיפולי כימותרפיה. בתאריך 23.3 בדיקת CA 19-9 עמד על 720 וכיום עלה ל-2507. האם להערכתך יש מה לעשות? למי לפנות? ייתכן שחלה טעות? הוצגה לנו תמונה שחורה וסיכוי קלוש ביותר להחלמה

30/04/2014 | 12:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הטיפול הטוב ביותר לסוג זה של גידול הוא כריתה שלמה של התהליך הגידולי. לצערינו, אחוז משמעותי מחולים אלו מגיעים בשלב הלא נתיח. קיימים מס פרוטוקולים כימוטרפים אשר יכולים להיות יעילים להקטין או להאיט את היקף או התקדמות הגידול. בספרות קיימים דיווחים על השתלות כבד למצב זה. בסיכומם של דיווחים אלו, ההשתלה לא עזרה לטפל במחלה זו לוכן דרך טיפול זו נזנחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב