לאיזה תחום שיכת הבעיה הבאה ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/04/2014 | 22:56 | מאת: שולי קורן

שלום, יש לי ילדה בת 14. בחצי שנה האחרונה היא החלה להצהיב. ביחוד הדבר בולט בכפות הידיים והרגליים ובפנים. כמו כן היא מתלוננת על קור בצורה אינטנסיבית וקיצונית גם כשהבית מחומם. בבדיקות דם שגרתיות ששלח אותה רופא הילדים לא התגלה שום דבר חריג וגם לו אין הסבר. אשמח לדעת לאיזה תחום ברפואה עלי לפנות. תודה על העזרה

30/04/2014 | 12:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

יש מצב שנקרא carotenemia שזה בעצם תופעת הצהבה של העור, בעיקר בכפות הידיים והרגליים אך ללא הצהבה של לובן העיניים. מצב זה נגרם בחלק מהילדים כתוצאה מאכילה של מוצרים העשירים בקרוטן כדוגמת גזר, תפו"א מתוק, מנגו, אפרסק מלון ועגבניות. מצב זה אינו מחלה ופשוט חיים איתו. מציע לברר באמצעות רופא המשפחה או ילדים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב