alk phos ו alk liver גבוהים אחרי ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/04/2014 | 18:40 | מאת: אור

אני חוזרת אליך. כל פעם שאני נכנסת ללחץ. האלק הראשון 135, האלק ליבר 90, במקום 65 הגבוה ביותר. למה????? אני מחכה לבדיקת mrcp , אבל בינתיים גם הסוכרת עלתה לי, ונכנס לי בראש שאולי יש לי הפטיטיס c' אני בודקת סוכר במכשיר פרי סטייל כל שעתיים [לחוצה ולא מאוזנת], אולי מזה נדבקתי בהפטיטיס, ואולי יש לי משהו בכבד, או בלבלב, שם היה לי בזמנו ממצא, שאחר כך אמרו שלא רואים כלום בסיטי. למה עלתה לי הסוכרת, ולמה כל התוצאות הלא סימפטיות האלה? עזרה. תודה.

30/04/2014 | 12:15 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

רק מהלחץ שלך אתה יכולה להוציא את עצמך מאיזון הסכרת. ההפרעה בתפקוד הכבדי הינה קלה ויכולה בין השאר להגרם ע"י גורמים פשוטים יותר כגון כבד שומני. איך הגעת לאבחנה של הפטיטיס?

30/04/2014 | 14:00 | מאת: אור

אני אשה בת 70. alkp liver 102, [עלה לי עוד] זה בסדר? והפוספטז 131. ביניים נוסף שלשול כשבועיים, בדיקת הmrcp היתה בסדר, עשו לי ללא חומר ניגוד, וזה לא מהימן לדעתי עד הסוף. כנראה שאני אצטרך ללכת למומחה כבד. לא יודעת למי בינתיים. שמעתי על מחלת כבד psc כל הדברים האלה לא ברורים ומפחידים. אין מנוס ממומחה לכבד. תוה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב