גרד בגוף, האם יש קשר לאנזימי הכבד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/04/2014 | 23:03 | מאת: אורי

שלום יש לי כבד שומני כבר כמה שנים טובות (אובחן ב US ונשללו סיבות של וירוסים ומחלות אוטואימוניות), על פי רוב זה מלווה גם באנזימי כבד מעל הנורמה. לאחרונה אני סובל (יותר מתמיד) מגרד כללי בגוף, בעיות שינה ועייפות, האם יש קשר ו/או סיבה לחשוד בהחמרה של מצב הכבד או שאפשר לתלות את זה באלרגיה כלשהי (אף שאין אודם ופריחה) ? US אחרון הראה שוב על כבד מוגדל ושומני (אם היתה החמרה היו רואים זאת ב US?) יש לציין שבבדיקת הדם האחרונה היתה עליה נוספת באנזימים: ALT(GPT) - 103 AST(GOT) - 60 GGT(GAMMA GT) - 80 בילרובין תקין ALK.PHOSPHAT - תקין תודה

24/04/2014 | 18:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

גרד בגוף יכול לנבוע מהפרעה בתפקוד כבדי אך גם מסיבות רפואיות אחרות כולל כחלק מתגובה אלרגית. ההפרעה בתפקוד הכבדי כפי שהיא מתבטאת בבדיקות הדם שלך אינה יכולה להסביר את הגרד, ולכן יותר סביר שהוא תגובתי. במידה ונמשך מעבר לסביר עבור תגובת רגישות ממליץ להתייעץ בכל זאת עם הפטולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב