פורום רפואה דחופה

פורום זה יעסוק בכל תחומי הפעילות של הרפואה הדחופה ורפואת החירום, כלומר פעילות רפואית אינטנסיבית שמטרתה מזור מיידי, טיפול מעכב ומונע, מיון ואבחון מהיר ויעיל לטובת ביצוע המשך טיפול. תחומי עניין מרכזיים: עזרה ראשונה בעת חבלה או תאונה, הרעלות מחומרים שונים, אלרגיות ורגישויות, רפואה פנימית דחופה, עקרונות החייאה נכונה, זיהומים לסוגיהם, טיפול בכוויות ודימומים, רפואת משפחה כללית ועוד.
1587 הודעות
1537 תשובות מומחה

מנהלי פורום רפואה דחופה

בת 3 מעדה ונחבטה מעצם מתכתי בגן השעשועים באיזור העין. נראה שארובת העין חטפה את המכה. התנפח, האדים ואחריי כ-8 שעות מתחיל להכחיל. נפיחות ירדה מעט. לא מתלוננת על כאב, אבל מתחיל להיווצר פנס של ממש מסביב לעין. העין אינה אדומה. האם יש צורך בטיפול? בדיקה? תודה

19/04/2024 | 04:39 | מאת: ש

האם ניתן לקחת אדוויל בזמן טיפול באוגמנטין וקךארינס?

04/04/2024 | 20:53 | מאת: הדס

1.האם מותר לערבב מנה של סירופ נורופן או אקמול יחד עם מיץ עבור ילד בן 5.5 שלא מוכן לקחת בכלל סירופ? 2. אם הקיא אחרי קבלת הסירופ/המיץ, עד איזה פרק זמן של הקאה צריך לתת שוב מנה?

02/04/2024 | 16:22 | מאת: שירה

בת 46. באוקטובר עברתי הסרה של כיס מרה בפתולוגיה כתוב: כיס מרה במימדים: 2.0* 3.0 *6.5 ס"מ. הסרוזה אפורה מחוספסת. בפתיחתו נמצאו מספר אבנים צהובות בקוטר עד 2.5 ס"מ. הרירית בצבע ירוק כהה. עובי הדופן 0.5 ס"מ. ההחלמה מהניתוח היתה קשה וארכה זמן רב וכללה אצירת שתן. מספר ימים לאחר מכן אשפוז נוסף בשל תוספתן מעובה ומוגדל והחלטה על טיפול שמרני בכלל הסמיכות לניתוח המרה. מאז אוקטובר סובלת מעצירות כרונית ושום דבר לא עוזר (נורמלקס, אבילק, פרוביוטיקה, שמן פרפין, לקסעדין). עשיתי קולונסקופיה והוציאו פוליפ ומעבר לזה לא נמצא ממצא חריג. לפני שבועיים, אחרי התקף כאבים נוסף וזיהוי שהתוסתפן גדל פי 1.5 בארבעה חודשים עברתי ניתוח הסרת תוספתן. בניתוח היו הידבקויות בין המעי הגס הימני למעי הדק ולאומנטום. תוספתן היפרמי, מעט בלוטות לימפה מוגדלות במזו. מעט נוזל סרוטי באגן. אין שיפור ביציאות ועדיין סובלת מהתקפי כאבי בטן נוראיים שמשתקים אותי. מה עוד אפשר לעשות?

יש להמשיך במעקב רופא מטפל / גסטרו

שלום ד"ר ג'לאל האם תיתכן הדבקה בכלבת בסיטואציה המתוארת. אדם דרך עם נעליו על רוק של חיה נגועה בכלבת, אחרי דקה נכנס לביתו כאשר יש שאריות רוק על סוליות נעליו. אחד מדיירי הבית הלך יחף ודרך באותו מקום שהאדם עבר עם נעליו ויש בכפות רגליו ואצבעותיו קילופי עור מפיטריה או שריטות. מה הסיכוי להדבקה במנגנון הזה תודה

סיכוי מאד קלוש אם בכלל לא היה מגע ישיר עם החיה לא נשיכה ולא שריטה ................

שלום וברכה, אני בת 21 ולאחרונה אני חווה תופעה מוזרה של גל חום כמו מכת חום שורפת פתאומית שמתחיל בצוואר לכמה שניות ופוסק. זה קורה כל 3 שעות בערך. גם יש לי סוג של לחץ קל בראש. אף פעם לא היה לי כזה גל חום וגם לא שמעתי על כזה דבר. מה עושים עם זה? ללכת לבדיקה?

אכן יש להיבדק ע"י רופא המשפחה ולהשלים בדיקות דם כלליות

24/03/2024 | 21:41 | מאת: ברק

שלום ד"ר ג'לאל שני חתולים רבו תוך השמעת יללות רמות בשביל הגישה לביתי. כשהגעתי למרחק כחצי מטר מהחתולים רקעתי ברגלי בחוזקה פעמיים בקרקע והחתולים ברחו. נעלתי סנדלים פתוחות ללא גרביים וחששתי שאולי קצת רוק ניתז מהחתולים במנוסתם ופגע לי בכף הרגל. מיד כשהגעתי לדירתי ניגבתי את כפות הרגלים במטלית לחה כזאת שמשתמשים בה לניקוי משטחים. בדיעבד ראיתי שיש לי קילוף עור פטריה באצבעות הרגלים וגם נגע פסרויאזיס לא מדמם. האם תיתכן הדבקה בכלבת בתרחיש הזה?

לא היה מגע ישיר בכל צורה ולא הייתה נשיכה של החתולים ! מרחק כזה הסבירות כמעט לא קיימת להידבק מכלבת ............

היי קמתי לפני שבוע עם כאבים ממש חזקים בפטישון הפנימי ברגל. יש לי תור לרופא מחר אבל מאז שזה הופיע הרגל התנפחה באזור ויש אדמומיות על העור איפה שהעצם הבולטת בקרסול. שוחחתי עם הרופא היום לפני הפגישה שלנו מחר והוא אמר שלא יכול לומר לי מה זה בלי לראות. לכן אדע בוודאות רק מחר. אשמח למענה ועזרה כי אני ממש לחוצה מזה שזה נפוח. הרגל לא כואבת אבל זה כן כואב כשאני מניחה את הרגל על הצד הנפוח. כאב שמגרד.

בטוח כבר נבדקת וטופלת

21/03/2024 | 09:51 | מאת: Linoy

אשמח מאוד מאוד לדעתך סליחה על התיאור 🙏🙏 חוששת שזה פטריה.. בזמני סביב ימי ביוץ יש לי באופן קבוע אך ורק בימים של סביב ימי הפוריות החודשיים הפרשות לבנות מאוד ולא שקופות מרקם שמזכיר קוטג' לפעמים יש לי במהלך החודש כאב בקיבה מסוג של התכווצויות בבטן.. ממש כאב מסוג התכווצאות כאילו דקירות ולא כאב רגיל. התחושה היא תחושה של דקירות סביב ימי הפוריות בחודש. חוץ ממה שרשמתי אין דברים נוספים. זה יכול להיות קנדידה בתסמינים האלה? אציין שבזמן ההפרשות לפעמים מלווה לזה כאב לא חזק בבטן התחתונה אזור הרחם וזה גורם לי להפרעות קצב לב מפחידות, אני אחרי בירור מקיף אצל כמה קרדיולוגים שאומרים שזה לא מקור לבבי אלא משהו אחר שלא קשור ללב. יש לזה דפוס קבוע סביב ימי הפוריות כולל הביוץ יומיים לפני ויומיים אחרי.. פוגע מאוד מאוד באיכות חיים ומריץ אותי כל הזמן למרמ כשזה קורה עם בדיקות לב תקינות. 1. השאלה מה נראה הגיוני שקורה לי לפי התיאור ואיך מאבחנים פטריה בנרתיק/במעיים? 2. האם גלולות נגד הריון יכולים להעלים את הפטריה ואת הביוץ/המחזור ולהחזיר לי את איכות החיים? מעולם לא לקחתי גלולות. פרופיל הורמונלי מלפני חמישה חודשים הראה שאני במצב פוריות סביר. 3. רופא משפחה לא מוכן לעזור הוא טוען שרק רופא נשים נותן גלולות ורק רופא נשים מאבחן פטריה במעיים שמלווה בהפרשות. אציין רק שהמחזור שלי סדיר כמו שעון כל חודש. תודה רבה לך .

יש להתייעץ עם רופא נשים בבדיקתו ניתן לגלות סימנים שונים

16/03/2024 | 09:31 | מאת: אירית

האם יש דרך להזכיר לאדם שעבר אירוע מוחין כיצד לבלוע ? שמעתי שייש טיפול באלקטרודות חשמליות באיזור הגרון לעורר את האיזור אבל לא מוצאת היכן ומה?

פגיעה בבליעה זה חלק מהאירוע המוחי יש להתייעץ עם רופא נוירולוג

13/03/2024 | 13:52 | מאת: איתמר

שלום נשמתי גז בישול הרבה זמן, האש כבתה ויצא גז כאב לי הראש והיה לי מעין סטלה ובלבול כזה במשך שעתיים עד שהלכתי לישון וקמתי בבוקר הבנתי שכאב הראש נובע מחוסר חמצן במוח, הבנתי שגז הבישול תופס את הנפח של החמצן בגוף גם אחרי שיוצאים לאוויר הפתוח כי הוא נקשר להמוגלבין, השאלה שלי אם מתרחשת היפוקסיה במוח? האם התאים לא קיבלו מספיק חמצן ומתו

היית אמורה להיבדק במיידי עצם העובדה שאין לך תלונות כעת , זה סימן חיובי ! לא מלינה על כאבי ראש והחיים נורמליים זה כבר חיובי

10/03/2024 | 20:50 | מאת: ה.

שלום, אודה אם אוכל לקבל מענה פה. יש לי בקרוב בדיקת ממוגרפיה ואולטרסאונד שד (בגלל כאב בשד). עשיתי בעבר פעמיים אולטרסאונד (באיברים שונים) והכאב היה בלתי נסבל. בבדיקה האחרונה הגעתי למצב שהתחלתי לראות שחור והייתי קרובה לאבד הכרה מהכאב אם הבדיקה לא הייתה נפסקת. גם אח"כ הכאב נמשך עוד חודשיים אחרי. אני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם הממוגרפיה שידועה כבדיקה כואבת גם ככה. פניתי בשאלה למי שעוסק במרפאת כאב והוא ענה לי שיש אנשים שסובלים מסוג מסויים של בדיקות. זה לא נפוץ, אבל קיים. זה באמת גרם לי להבין כי אני באמת סובלת מבדיקות שכרוכות בהפעלת לחץ ונזכרתי שזה קרה לי בעוד בדיקה מהסוג הזה ואני באמת אפילו לא יכולה שימדדו לי לחץ דם כי הלחץ של זה גורם לי לכאב עצום. הבעייה שלא קיבלתי פתרון מה לעשות. אני מתלבטת אם פשוט לוותר על הבדיקה. יש משהו שאפשר לעשות להפחית את הכאב? תודה

הבדיקות האלה חיוניות יש לבצעם ניתן לקחת נגד כאבים ולספור עד עשר עם נשימה עמוקה !

10/03/2024 | 09:47 | מאת: לילך

שלום, בת 39, בקיץ שעבר שמתי לב שיש לי מאחורי הברך , קצת למעלה , לכיוון הירך מעין כתם גדול שנראה כמו שטף דם , כתם בצבע אדום שחור, שכחתי מזה לגמריי, אבל פתאום אתמול כשהסתכלתי ראיתי שזה עדיין נשאר ולא יורד.. משמע כבר כמה חודשים.. לא זכורה לי חבלה או מכה שקיבלתי.. אני לא מרגישה כאב במקום ולא כלום, רק מפריע אסטתית.. מה אפשר לעשות ? לאיזה רופא אפשר לפנות ? תודה

הראשון שיכוון אותך להערכה שניונית וטיפול , זה רופא המשפחה .

הי, את הרקע לחשיבות השאלה כתבתי למטה. מדידת החום משמשת לי כאמצעי ראשוני לזהות התפרצות של ואסקוליטיס. מספר שאלות ברשותך: 1) אני משתמש במד חום מזכוכית עם כספית. מנער היטב. ומודד בפה. כמה זמן צריך למדוד? 2) מה החום שנחשב לנורמה? 3) אני מודד למשך 4 דקות. שמתי לב, שאם אחרי זה אני מחזיר את המדחום ל 6 דקות נוספות, מדי פעם החום מוסיף לעלות בעוד 0.2 מעלות. - איזה מדידה קובעת? 4) אם אני אמדוד בבית שחי, בכמה החום סביר שיהיה נמוך יותר? סליחה אם השאלות נשמעות פשטניות יוסי -------------------------------- רקע -אני חולה באנקה ואסקוליטיס, שמתפרץ מדי פעם, ובהמשך גורם לי לנזק פיברוטי בריאה. אחד הסימנים הראשונים להתפרצות - חום גוף של כ 37.2, שיכול להימשך עד כ 3 חודשים. אם אני שם לב בזמן, אז אני מבצע בדיקות כמו CRP, אנקה, ומתחיל טיפול מוקדם יותר.

מדידת חום בפה אמצעי המדידה התקינה באנשים ללא קוצר נשימה ומשתפי פעולה ! המדידה הראשונה שלך מקיימת את המבוקש !

23/02/2024 | 03:35 | מאת: הילה

שלום, אני כבר חסרת אונים ומחפשת את הרופא שיצליח לתת לי כיוון. החלטתי לנסות בכמה פורומים ואולי מכאן תבוא הישועה: אני בחורה בריאה לחלוטין. מלבד קולונוסקופיה+גסטרו מלפני שנתיים עם איליאטיס קל, סימני דלקת קלים בתריסריון. בשלושה חודשים (!) האחרונים- כל לילה אני סובלת: אחרי בערך 4-5 שעות שינה אני מתעוררת מכאבים חזקים מאד שמורגשים גם בחזרה- וגם בדיוק באותו איזור שמקביל לחזה- אבל בגב. כאבי גב חזקים וכאבים במרכז בית החזה. הכאב מורגש למשך כמה שעות עד שאני מצליחה להרדם בחזרה. לא יודעת אם לשייך לתנועת גב חדה מאד שעשיתי במהלך טיול לפני כחצי שנה. מה כבר נבדק: צילום חזה פוענח תקין צילום MRI עמוד שדרה פוענח כתקין. רנטגן עמוד שדרה פוענח תקין א.ק.ג יצא תקין CT בטן פרוטוקול לבלב יצא תקין (בגלל ציסטה בלבלב) בדיקת דם מדדי דלקת עם ערכים של ESR 34 (אבל גם בדיקת שתן מעידה על דלקת בדרכי השתן) מדדי CRP מעט מוגברים. כבר אין לי כיוון אבל סובלת נורא נורא. זה כאבים עצומים מאד שמגיעים רק בלילה. אני מתעוררת מהם ונשארת כאובה ממש מספר שעות עם מגבלת תנועה חזקה וכאב חזק. זה נעלם כעבור כמה שעות (אני קמה.. מתהלכת בלילה כדי להקל). בבוקר זה נעלם כעבור כחצי שעה מהקימה- כאילו לא היה כלום בלילה. בבקשה, אשמח להמלצות מה עוד לבדוק כי לרופאת המשפחה שלי כבר אין רעיונות והיא שלחה אותי לעיסוי....(עצוב לי מאד כפיתרון) דוקטור בבקשה תחשוב על כיוונים כי זה גם מטריד, גם כבר מפחיד, גם כןאב, וגם מתיש... זה יותר מידי זמן. מה לבדוק ?

כדאי להיבדק שוב ע"י רופאת המשפחה אורתופד בירור קרדיאלי ( קרדיולוג )

שלום דקוטר גיל שלי 58 סובל מי NF1 מורכב בצתי אולטר לחץ דם יש פינוח אפשר אסבר בשעות נערנות ערכי לחץ דם סיסטולי גבוהים אינם מאוזנים ברוב המידידות ערכים עד 187 ממכ ירכי לחץ דם דיאסטולי תקינים ברוב המדידות בשעות השינה נצפתה עליה של ערכי לחץ דם סיסטולי ממוצע לחץ דם 155 על 82 בשעות הערנות עונס סיסטולי 67 אחוז עומס דיאסטולי 27 אחוז שעות השינה ממוצע 120 על 69 עומס סיסטולי 31 אחוז עומס דיאסטולי 9 אחוז דקטור אפשר אסבר לגבי הבדיקה זה תקין

הדברים לא ברורים מהות הכתיבה בעיתית להבנה ניתן לפנות לרופא המטפל

17/02/2024 | 17:03 | מאת: טל

שלום רב ד"ר אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום ובכל מקרה אשמח מאוד לשמוע את דעתך לפני מספר ימים יצאתי עם חברים למקום מאוד אפוף עשן סיגריות מאז, יש לי ריח של סיגריות באף שלא עוזב זה מורגש במיוחד כאשר אני מקנח את האף - יש לנזלת ריח של סיגריות, ובאותה הזדמנות כאשר האף מתרוקן מנוזלים אני מרגיש את הריח הזה יותר בבירור. ניסיתי לשטוף את הנחיריים עם סבון, וגם עם מים, שום דבר לא מועיל. האם התופעה ידועה לך ? ומה ניתן לעשות ? תודה רבה. טל

זה יעבור במידה שהגורם המגרה מופסק! ישיבה באווירה נקיה ושטיפות מקומיות ..............

14/02/2024 | 17:12 | מאת: or

רואה משהו זז מחוץ לעין הצידה ולמרכז

יש להיבדק ע"י רופא עיניים בדחיפות

07/02/2024 | 17:43 | מאת: שואלת

הי בת 30. לא מסוגלת לבלוע כדורים מחשש לחנק. השאלה היא האם יתכן מצב בו אדם בריא ללא מחלה או הפרעה כלשהי יחנק מבליעת כדור??? ברור לי שרוב האנשים בולעים ללא בעיה אבל השאלה שלי היא האם מבחינה רפואית הכדור/קפסולה יכולים להיתקע בגרון???

באם מנגנון הבליעה תקין לא וחשוב לשתות מים אחרי בליעת הכדור .............

יום טוב ובריאות

תודה.....................

28/01/2024 | 18:23 | מאת: אבי

ד"ר שלום רב תודה על הפורום והאפשרות לפניה. ד"ר ברשותך..מתנצל על השאלה : אני בן 56 ונראה שיש לי תחורים פנימיים. אחת לכמה חודשים כאשר אני מתפנה (אחת ליומיים שלושה) יורד לי הרבה דם שממלא את האסלה ונמשך כמה דקות קצרות בלבד והדם נעצר אני לא רוא יותר דם על גבי הנייר. אני פעיל בספורט ורץ למרחקים ארוכים לא שותה אלכוהול, לא מעשן ולא אוכל חריף מאחר ואני אדם שלא ממהר לרופא, אני מבקש את הכוונתך, את עצתך הרפואית. מה הטיפול? מה נכון לעשות? ולאיזה רופא מתאים לפנות לבדיקה ? בתודה מראש בכבוד רב

יש לפנות לפרוקטולוג פרוקטולוגיה :תחום ברפואה שעוסק במחלות של פי הטבעת וסביבתו . תחום על בכירורגיה קולורקטלית .

בברכה

18/01/2024 | 14:38 | מאת: חנה

היי ד״ר, עשיתי ניתוח לפני שבועיים ניתוח עם הרדמה מלאה(ניתוח הקטנת כונכיות). עוד שלושה שבועות אמור להיות לי עוד ניתוח של הקדמה מלאה(גידול שפירי בצוואר) הגידול לא ברמה מסוכנת או משהו ואני יכולה לדחות אוצו. רציתי לדעת מה אתה חושב האם שווה לדחות או שזה בסדר לעשות שני ניתוחים בהרדמה מלאה בהפרש של חודש? אני בת 23 ובמצב בריאותי טוב

יש לפנות לרופא המטפל ולמנתח

13/01/2024 | 20:08 | מאת: הרפס

התנפחות שפתיים כתוצאה מה אפס הגיוני?

ייתכן שמדובר בתופעה אלרגית מזון תרופות במידה שזה חוזר על עצמו יש להתיעץ עם רופא המשפחה \ אלרגיה להמשך הבירור

שלום וברכה, ביתי בת ה5 שבועות אושפזה בשל שיעול שאליו נוספו ביוםה5 הקאות ואי רצון לאכול כמעט, טיטולים כמעט יבשים. ללא חם.מעט ישנונית. קיבלה נוזלים והועלתה לאישפוז, בלילה הרגישה לי מעט חמה, מדדתי והיה 38.3 אחר כך שוב 38.1 נתנו לה נובימול, וזה היה המקרה היחיד של חם, השתפרות רצינית במצב, חזרה לינוק וממש ניראה ויראלי גם לדעתם ובע כל זאת הם התעקשו ושיכנעו שאתן לה אנטיביוטיקה עד שגם בדיקות הדם הסופיות(נוסף לראשונות שיצאו תקינות) יגיעו שליליות. קיבלה רציפין שהבנתי שזה מאוד חזק לוריד. אני מרגישה שזה היה מיותר ומבואסת שלא סירבתי. האם זה באמת היתה פזיזות לתת לה לדעתך? וגם רציתי לשאול על ההשלכות, להזכיר היא 5 שבועות. פגיעה באיזון חיידקי שניבנה בחצי שנה הראשןנה לחיים? יש משהו לאזן זאת? פרוביוטיקה מסוימת? משהו אחר? וכן- מעלה סיכוי לעמידות אנטביוטי בהמשך? לציין- השתחררנו ביום שלישי האחרון ב4 אצר הצהריים. סך הכל 2 לילות אשפוז תודה רבה

כיוון המחשבה היה נכון וגם הטיפול שקבלה עובדה שהבריאה .........

תודה על התשובה, רק לא הסברתי נכון, אדייק: האנטביוטיקה ניתנה ליתר ביטחון עד שיגיעו תוצאות בדיקות דם סופיות (לאחר 24 שעות) בדיעבד התברר שהתוצאות תקינות והיא לא היתה זקוקה לאנטביוטיקה כי זה היה ויראלי (בבדיקות מהאף שלה יצא תשובה חיובית לברונכיט rsv ויראלי) רציתי לדעת האם יש תופעות לוואי ארוכות טווח לאנטביוטיקה הכל כך חזקה שהיא קיבלה לוריד (כמו בעיות במעיים, הפרעות גדילה, עמידות וכו') אני מאוד דואגת לה, להזכיר קיבלה בגיל 5 שבועות!! רצופין! תודה רבה! חנה

היי באתי להדליק סיגריה ממחצית שפתאום ראיתי שיוצא הגז שלה על הפנים שלי וקצת ביד הרחתי את זה האם זה מסוכן ודורש מעקב רופא

אם אתה מרגיש טוב , המסקנה שזה מאחוריך ...........

ד"ר שלום, שמי יובל, רציתי לשאול אם מידיעתך וניסיונך יש בעיה בגרגור מי מלח בריכוז גבוה מדי? אני נוהג לגרגר מי מלח מדי יום או יומיים אבל לפני כשעה גרגתי מי מלח - באופן חריג, בריכוז די גבוה להערכתי - של כפית וחצי מלח ים בחצי כוס מים. הרגשתי שזה חריף מאוד ולמרות זאת המשכתי לגרגר כ-דקה וחצי. רציתי לשאול האם זה מסוכן? האם יכול להיגרם לי נזק? מה עליי לעשות? תודה וסליחה על כך שהשאלה לא תואמת את נושא הפורום :(

ניתן לגרגר עי מי מלח או מי ים , אבל בריכוז סביר של יפגע בריריות בחלל הפה

30/12/2023 | 01:55 | מאת: הדר

שלום, לפני כ-8 שנים התחלתי לסבול מהרדמות של הידיים (מהכתף ועד קצות האצבעות). בכל פעם שהייתי במצב מנוחה זה היה קורה באחת מהידיים. זה פשוט היה נרדם לגמרי והייתי צריכה להעזר ביד השנייה כדי להזיז אותה ולהחזיר ליד את התחושה. ביצעתי MRI שהראה שיש בקע בצוואר ולאחר מכן EMG שיצא תקין. לא ידעו לתת לי הסבר וכל רופא שהלכתי אליו טען למשהו אחר. אחת למשל ניסתה לשלוח אותי לנטורפתיה והתשובה הכי הגיונית הייתה שזה בגלל שאני סובלת ממחסור בחומצה פולית (מודה, מתקשה להקפיד לקחת). אבל לא קיבלתי באמת פתרון לתופעה וזה פשוט נשאר ככה. מאז אני סובלת מההרדמות לסירוגין. יש תקופות שזה נעלם ולפעמים חוזר. בשנים האחרונות אני מרגישה הרבה פעמים שהאצבעות שלי נרדמות ולאחרונה אני מרגישה שזה מחמיר. בימים האחרונים זה ממש מציק לי. עשיתי בדיקות דם ואכן יש מחסור בחומצה פולית וויטמין D שזה תמיד (יש לי תזונה לקוייה). השאר תקין. מעבר לזה אני לא יודעת מה לעשות. ממה זה יכול להיות? תודה

בוצעו בדיקות דם מקיפות כולל ויטמינים בוצע MRI ע"ש צווארי עם עדות לבלט דיסק אם בדיקת ה- EMG בוצעה לפני תקופה ארוכה הייתי חוזר על הבדיקה מעקב והערכה נוירולוגית ואורתופד עמוד שדרה ...

היי לכולם ותודה רבה על התייחסותכם לנושא שאני אעלה פה . שמי רוני בן 30 כיום לא סובל ממחלות רקע ידועות. אספר את הסיפור במלואו לפרטי פרטים עד כמה שאפשר. לפני כשנה לערך ( קצת יותר ) אני זוכר את היום במדוייק - אכלתי דג מטוגן וציפס ולאחר כחצי שעה לערך הגעתי הביתה ישבתי על המחשב לכמה דקות וכשקמתי והתחלתי ללכת לכיוון הסלון הרגשתי סחרחורות / חוסר יציבות , חולשה - לאחר מכן הרגשתי סוג של נימול בצד השמאלי של הפנים איזור הלחי לחצים בצד השמאלי בחזה הקאתי גם פעם אחת לאחר מכן מילים התחילו להתבלבל והיה קשה ללכת ולאחר שעות אותם התסמינים פשוט החמירו עד שבלילה הלכתי למיון. במיון בדקו אותי - בדיקות דם כלליות , ct ראש , אקג לב בדיקות שתן וצילום חזה ואמרו לי שכלום לא נמצא והכל נראה תקין . התסמינים סוג של חלפו באותו יום אבל המשיכו להופיע יום למחורת וכך עד עצם היום הזה כבר שנה פלוס. אציין גם שעשיתי בדיקות eeg ו mri ראש אצל נוירולוג שנמצאו תקינות. בנוסף עשיתי בדיקת eco לב וגם בדיקת מאמץ שנמצאו תקינות. בשנה האחרונה התסמינים תקפו מאוד חזק בחלק מהפעמים וזה הגיע למצב שביקרתי במיון לפחות 15-20 פעמים במצטבר ובפעמים האלה היו כאבים ממש חזקים בצד שמאל של החזה , נימול באיזור לחי שמאל סחרחורות איומות וכו.. הבעיה לא נמצאה ולא נפתרה ואני חי אותה עד עכשיו, קשה מאוד להתנהל זה כבר יום יומי. אציין שאני לא סובל מהפרעות שינה , כשאני יושן אני ישן טוב התסמינים הנ״ל בדרך כלל קורים אחרי שאני מתעורר ולמהלך היום. סחרחורות חזקות, נימול בלחי שמאל , לפעמים לחצים בחזה בעיקר צד שמאל מה עוד ניתן לעשות? אציין גם שמעולם לא סבלתי מחרדות, זה לא משהו שאני חושב עליו ואין לנו את זה במשפחה. אוסיף פרט שאולי יהיה חשוב אבל בדרך כלל שאני שותה אלכוהול לצורך העניין יום למחורת העניין של התסמינים מחמיר / סחרחורות וכו. אשמח מאוד מאוד אם אוכל לקבל כיוון כי החיים השתנו מקצה לקצה בשנה האחרונה זה לא משהו שקל להתנהל איתו ביום יום.

נראה שעברת כל הבירור האפשרי היית בחדרי מיון שונים ? או מספר פעמים בחדר מיון ? יש להמשיך מעקב אצל רופא המשפחה והנוירולוג הייתי משלים את האבחון ע"י הערכה פסיכולוגית

הי דוקטור תודה על ההתייחסות. הייתי בהמון מיונים שונים ומשונים . כולם כולל כולם נתנו הבחנה שאין משהו מסכן חיים לאותו רגע . כולם עשו בדיקות שונות כולל אקג דם וכו

27/12/2023 | 12:36 | מאת: הדר

הכנתי צהרים סיר מלא עופות. מלאתי נטלה עם מים רותחים ושפכתי לתוך הסיר שמתבשל. ואז הרחתי ריח חזק של אקונומיקה, ונזכרתי שלפני כן שפכתי לצורך נקיון מלא אקונמיקה בנטלה. מיד ניסתי להוציא את הנוזלים, אך בכל אופן יש ריח חזק של אקונומקיה שיוצא מהסיר. האם לזרוק הכל לפח??

ברפואה יש ספק , אין ספק מריחה ריח חזק של אקונומיקה ואת יודעת שהסיר מכיל אקונומיקה מה פחות נזק לגוף ?

26/12/2023 | 14:58 | מאת: יחז

במהלך שינה הסיטרוציה ירדה ל 85 האם זה אמור להדאיג מאוד

יש למדוד טוב זה תלוי בגיל באחוז אספקת החמצן באם קיימות מחלות לב / ריאה במידה וזה חוזר יש לפנות לרופא משפחה / ריאות לצורך בירור

17/12/2023 | 21:28 | מאת: Noy

היי אני אחרי הרבה בדיקות מקיפות ללב בת 44. לא מעשנת. נמצאת ביום יום בסטרס בגלל מצב כלכלי . יש תנודות בלחצי הדם כל פעם שאני מרימה את הקול או מתווכחת הלחץ דם נהיה 135 על 85 בערך ואז יורד כשאני נרגעת קצת ל 110 על 80 עד לפני שנה כשהייתי בת 43 הלחצי דם קבוע היו 90 על 60 קבוע .... מה יכולות להיות הסיבות לשינוי? לא מעשנת. לא שותה. חוץ מחיי הסטרס אין כלום. בדיקות לב תקינות. יש לי תחושת שריפה/בעירה מסביב לראש כל פעם שאני בסטרס על לחצי דם 135 על 85 אמורים להרגיש שריפה מסביב לראש או סחרחורות? פוחדת מאוד משבץ מוחי.. בלחץ מזה ממש כי קראתי שלחץ דם גבוה מביא את זה 😞😞😥😥🙏🙏 דופק אגב נע בין 68 ל 80 קבוע. נותנים קרדילוק במצבים כמו שלי לדעתך? אקו לב דופלר תקין אגב היה לי קורונה 3 ימים לפני חודשיים עברתי אותה מאוד קל. לא יודעת אם קשור בהקשר ללונג קוביד אשמח מאוד לדעתך

במידה שלחץ הדם עולה במצבי סטרס , ועברת כל הבירור כולל אקו לב , ניתן להתחיל במינון נמוך של קרדילוק ומעקב אחרי לחץ דם ודופק .

שלום, לא מצאתי מקום אחר לשאול אז מקווה שאוכל להעזר בעצה כאן.(סליחה שארוך) אני בן אדם בריא ושנים עובדת בלי לקחת יום מחלה אחד (תמיד היה ככה). בשגרה הכל תקין, אבל בכל פעם שאני חווה משבר רגשי המצב מתהפך. זה התחיל לפני כעשר שנים שמצב נפשי גרם לי לחלות באטופיק דרמטיטיס בצורה מאד קשה (לא מילדות, חליתי מהמתח הנפשי). לפני 4 שנים שוב בגלל מצב רגשי התחלתי לסבול ממס' בעיות, בין היתר מחלת עור שאני סובלת ממנה עד היום ללא פתרון (וממש סובלת!). בשנים האחרונות המצבים האלה גרמו לריבוי של סינוסיטיס. גם עכשיו פוטרתי בהפתעה וידעתי שזה שוב יגרום לבעיות (חשבתי ללכת לרפואה משלימה בתקווה שזה אולי יעזור אבל אז ראיתי את העלויות של הקופה אז ויתרתי). ואכן, עד אותו יום של סיום העבודה עבדתי בלי להפסיד אף יום עבודה אחד. מאותו יום אני בלופ של בעיות בריאות שלא מפסיקות להגיע. זה התחיל מיד בסינוסיטיס ובמקביל כאבי גב קשים (סובלת מפריצת דיסק ושנתיים ללא כאבים עד שזה קרה). אז החלו לי גם בעיות בעיניים. טופלתי באנטיביוטיקה וסטרואידים. ועדיין כבר חודשים שסובלת מהעיניים וזה לא עובר. לפני שבועיים סבלתי מכאבים והתגלתה לי ציסטה בשחלה. מודה שיש לי תסמינים נוספים אבל כבר לא הולכת לבדוק. אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שאני כל פעם רק צוברת עוד בעיות, אני רק יודעת שלרופאי משפחה אני לא אפנה (מניסיון עבר) . אני מרגישה כמו גזירת גורל שבכל פעם שקורה משהו אני כבר מכינה את עצמי למה שהולך לקרות. יש משהו שאני יכולה לעשות? איך אני יכולה להמנע מזה שכל פעם שיש משהו, שזה לא ישפיע ויגרום לי לבעיות בריאות? (לא יודעת אם קשור, בבדיקה שעשיתי בעבר יצא לי ANA titer חיובי. זה בוצע מס' פעמים בהפרש של שנים ותמיד חיובי 160. לא ידעו להגיד לי למה). אשמח לכל עצה. תודה

יש לפנות לרופא המשפחה בכדי לבצע בדיקות דם מקיפות משם לנוירולוג והערכה פסיכולוגית ופסיכיאטרית

שלום ד"ר,ג'לאל רציתי ברשותך לשאול שאלה נוספת על סיטואציה נוספת של כוס מים שהושארה כרבע שעה בגינת הבית ללא השגחה. בגינה מסתובהים לפעמים חתולי רחוב וכמה מהם מאומצים על ידינו. שאלתי אם מהכוס שתה או רייר חתול נגוע בכלבת ושתיתי גם אני מאותה הכוס מאותם המים, האם אני נמצא בסיכון לכלבת? תודה

יש להתקשר או להגיע ללשכת הבריאות באזור מגוריך . הם האחראים על נושא החיסונים וקבלת ההחלטות ! נגיף הכלבת מצוי ברוק של בעלי חיים ולרוב מועבר בנשיכה . מגע הרוק של בעל חיים נגוע עם ריריות הפה או העיניים או פצעים פתוחים של הנפגע עלול להוביל להדבקה .

02/12/2023 | 21:33 | מאת: רועי

שלום ד"ר גלאל האם אפשר להדבק בכלבת ממגע לא ישיר עם החיה. לדוגמא כיסא בגינה שכלב או חתול חולה בכלבת רייר עליו וישבתי על הכסא כמה דקות לאחר מכן כמובן שלבשתי מכנס ולא בעור חשוף. האם יש סיכון לכלבת אם למשל היו לי שריטות בירכיים או בישבן תודה

יש להתקשר או להגיע ללשכת הבריאות באזור מגוריך . הם האחראים על נושא החיסונים וקבלת ההחלטות ! נגיף הכלבת מצוי ברוק של בעלי חיים ולרוב מועבר בנשיכה . מגע הרוק של בעל חיים נגוע עם ריריות הפה או העיניים או פצעים פתוחים של הנפגע עלול להוביל להדבקה .

בת 44, ברקע סטרס ומתח וחרדות משנת 2021, בריאה בדרך כלל, משקל 42 קילו, 1.66 סמ, (גנים. מאז ומתמיד לאורך כל החיים למרות תזונה בריאה) עשיתי בשנה האחרונה בדיקות לב מקיפות מאוד מאוד🙏 מכל הסוגים כולל בדיקות דם לפני חודש וחצי חליתי בקורונה אחרי ארבע שנים שלא חליתי בכלל. 3 ימים קלים ועברו. 1. האם בזן החדש הקל של הקורונה מניסיונך כרופאה נתקלת במטופלים של לונג קוביד בזן החדש של האחרי ארבע שנים בתופעה של לחץ דם 138/85 ? 2. בימים האחרונים יש תנודות מהירות בלחצי הדם בדרך כלל יש לי קבוע 90/60 והכי גבוה שלי זה 110/70.. בימים האחרונים לפעמים יש לי אחרי מספר בדיקות 137/85... מלחיץ אותי קצת.. במצב כזה מטפלים עם כדורים שחלילה למנוע שבץ מוחי ? 3. אם לאמא ולאחיה יש לחץ דם גבוה מגיל 40 אבל הם מאוזנים עם כדורים זה גנטי בוודאות? 4. האם סטרס חזק יכול להקפיץ לחץ דם ל140? ואז מיד בבדיקה נוספת יורד ל 110? הגיוני? (מכשיר מצויין ומתקדם של לחץ דם)🙏 5.מענין אותי האם יש דבר כזה בגילאי 25-30 שיש להם לחצי דם גבוהים קבוע וחיים עם זה? סליחה על האורך 🙏🙏🙏 מאוד מאוד אודה לך ואשמח למענה תודה רבה לך

יש לפנות לרופא המטפל לשאלתך סטרס גורם לעליה של דופק וייתכן של לחץ דם באופן זמני לחץ דם ייתכן גם בגיל צעיר כתוצאה מהפרעה אורגנית !

27/11/2023 | 15:43 | מאת: דורון

שלום. משרת כלוחם במילואים בחזית וקיבלתי תוצאה של CT: "הודגם אוסטאוארטריטיס קל במפרק טיביו טלרי, קרוב לוודאי משני לחבלה", "הודגמה חוסר סדירות של גיד טיביאליס אחורי, הממצאים חשודים לקרע בגיד טיביאליס אחורי". אשמח לעצות לאיך להתנהל עם זה בצורה הכי טובה במהלך המילואים (לא מוכן להפסיק מילואים). אם אפשר אפילו מספר פלאפון להתייעצות זה יעזור לי מאוד. תודה

יש להתייעץ עם הרופא הצבאי לפחות הערכת מצב ראשונית המלצה על מאמץ והפעלת האזור אל מול מנוחה ! חבישה אלסטית עלולה לעזור נוגדי כאב

16/11/2023 | 23:35 | מאת: הדס

שלום וברכה אני בת 37 בעברי תרמתי מספר פעמים תמיד הכל עבר ללא שום בעיות. אתמול תרמתי דם המגלובין לפי בדיקה ידנית 14.לקראת סוף התרומה הרגשתי רע דפיקות לב וסחרחורת הרמתי רגליים למעלה המתנתי שם מעט נבדקתי שוב לחץ דם היה תקין. וחזרתי . בלילה הרגשתי ממש רע בחילות חולשה קיצונית שנעמדתי ראיתי שחור...מייד נשכבתי חזרה שלא להתעלף. במהלך היום עדיין חולשה סחרחורות בחילות והרגשה כללית רעה. אכלתי שתיתי המון האם זה נורמלי? כדאי להיבדק?? אודה לתשובה בהקדם

קודם כל תרגישי טוב לאחר התרמת דם יכולות להיות תסמינים שונים חלקם במהלך ההתרמה וחלקם אחרי שתייה מרובה מנוחה באם זה ימשך העכרה כללית

14/11/2023 | 11:31 | מאת: אלי

דוקטור, תודה מראש שלום דוקטור אני בן 37 מאובחן עם השימוטו כחודש אני סובל מתסמינים כגון: לחץ דם/דופק עולה יורד,כאבים ולחץ בחזה,זיעה,חולשה קשה,לחץ וכאבי ראש. בהתחלה זה היה לא נסבל...הייתי במיון 5 פעמים - לאחר בדיקות דם וצילום חזה לא נמצא חריג. יש לציין שערכי בלוטת התריס יצאו מאיזון דבר שלא היה לי שנים. עברתי במהלך החודש הזה אקו לב,סיטי ראש,הולטר לב,ועוד...ללא חריג למעט פעימה מוקדמת בהולטר. יש לציין שיש לי כאבים חזקים בחזה,והיו ימים אף שהרגשתי שאני עוד להתעלף . לפני שבוע בערך ביקשתי לעשות בדיקות דם -חשדתי שיש לי מחלת הנשיקה,אבל התברר שזו קדחת הQ וspotted fever לפי רופא המשפחה. בימים האחרונים ישנה הקלה יחסית בלב גם בלחץ דם וגם בדופק. בדיקות הדם: spotted fever lgg negatives spotted fever lgm >100 murine typhus lgg negatives murine typhus lgm >100 q fever 1 lgg 400 q fever 1 lgm negatives q fever 2 lgg 1600 q fever 2 lgm negatives הרופא רשם לי דוקסילין 100 מג פעמיים ביום למשך 10 יום. אני כרגע ביום ה5 אשמח לטיפים לגבי טיפול כמו כן,יש לי לחץ ראש שמאלי,לפעמים ממש חזק ברמה כזו שלא יכול לישון או לתפקד. בשימוש בדוקסילין ,האם ידועה התופעה הזו? תודה רבה

אתה מטופל נכון יש להקפיד על הטיפול ולבקר רופא המשפחה להמשך מעקב כל מחלה עשויה לגרום לכאבי ראש ותסמינים נלווים .

09/11/2023 | 17:17 | מאת: ליז

אני בת 52 וסובלת מזה כחצי שנה מכאבי בטן חזקים. עברתי מספר בדיקות : גסטרוסקופיה שהייתה תקינה, בדיקת צואה להליקובקטר שיצאה שלילית, אולטרא סאונד בטן עליונה שהייתה בסדר וגם קולונוסקופיה שהוציאו לי 2 פוליפים קטנים ואני צריכה לעבור קולונוסקופיה חוזרת כדי להוציא פוליפ גדול פי 3 מהקודמים. עשיתי בדיקות דם כלליות ואת הבדיקה הנ"ל. התשובה היא רמת עמילאז של 142 כשהמקסימום הוא 100. על מה זה יכול להעיד?

עמילאז בערכים די גבוהים מראה דלקת בלבלב יחד עם בדיקה נוספת ליפאז ערכים גבוליים או קצת מעל הנורמה תלויים בהרבה סיבות שלא קשורות בחלקן ללבלב . יש למצוא את הסיבה האמיתית לכאבי בטן !

08/11/2023 | 11:55 | מאת: אנונימית

שלום. אבחנו לבן זוג שלי פקקת ורידים והרופא נתן לו אליקוויס 10 מ"ג בבוקר ו10 מ"ג בערב למשך שבוע ואמר לו לנוח ולשכב עם הרגל למעלה ולקום רק אם ממש צריך (ללכת לשירותים וכו') והרגל ממש כואבת לו והוא לא יכול ליישר אותה.. האם הוא צריך להיות עם הרגל למעלה כל הזמן ? אולי זה מה שמחמיר את הכאבים ?

יש להתייעץ עם רופא המשפחה הערכת מצב והחלטה בהתאם לגבי ההמשך

בבקשה מאוד אשמח למענה מנטורופתים או מי שמבין 🙏🙏🙏 אני נדבקתי בקורונה לפני שבועיים וחצי.. קיבלתי יחסית קל ב"ה, 4 ימים. מה שקרה זה שהיה לי גודש באף חזק מאוד מאוד מאוד למשך יומיים בהחלמה, חוש הריח קיים 50% נכון לכרגע, מה שמוזר מאוד הוא שאתמול בלילה חוש הריח היה 100% !!!! היום התעוררתי בבוקר והוא שוב 50%.. מריחה רק מקרוב.. הולך ובא, יש רגעים שהוא כמו מלפני הקורונה ואז נעלם שוב, לא מוזר? אני התחלתי לקחת שני כדורי אבץ פיקולינט כל יום ביחד אחרי האוכל פעם ביום, בנוסף בהפרדה של 3 שעות לוקחת פעמיים ביום החל מהיום חומצה אלפא אילואית 600 מ"ג כל יום פעמיים ביום. בנוסף אימוני ריח. שמנים אתריים, הבושם שלי, קרם הגוף שלי אותם אני מריחה מקרוב לאף. אני פוחדת מאוד מאוד. מאוד פוחדת כי קראתי על אנשים שנדבקו בקורונה באוגוסט 2020 בזנים הראשונים שעד עכשיו לא חזר להם הריח בכלל גם לא מקרוב. אני נדבקתי פעם ראשונה לפני שבועיים וחצי. יש סיכוי לפי הסיפור שלי שמצבי הפיך ויחזור לי חוש ריח מבלי להעלם כל הזמן?! 🙏🥺🙏🥺 שמעתי על משהו שנקרא סוג'וק אף.. יכול לעזור לדעתכם? 🙏🙏🙏

מתחת לרירית האף קיים עצב חוש הריח האחראי כמובן על הריח אם ישנה בצקת מקומית , עלולה ללחוץ על העצב ולהפחית מתפקודו ! יש להמתין בסבלנות ניתן להיעזר בבדיקת רופא א.א.גרון

01/11/2023 | 06:57 | מאת: זוהרית

ברצוני לדעת אם יש אפשרות להגיד בלי בדיקה כמה זה מסוכן,יש לאימא שלי דימום לפי התגובות שלה זה נמשך הרבה,מאז החיסוני קורונה שניסיתי למנוע ממנה,היא מקבלת גם כאבי בטן,אישה שעברה את גיל 60 זה מסוכן?היא לא רוצה להיבדק יש דרך להזמין לה תור מיידי?

יש להיבדק ולהתייעץ עם רופא המשפחה

19/10/2023 | 23:31 | מאת: יעל

אתמול לקחתי כדור דוקסילין ואחר כך לקחתי אדוויל ומאז שלקחתי את את הכדור הראשון אני מרגישה שהוא תקוע ושורף לי בגרון ניסיתי לאכול ולשתות וכלום לא עזר מה אפשר לעשות והאם יש צורך לגשת לבדיקה??

ההמלצה שלנו לקחת את כדור הדוקסילין אחרי אוכל ולשתות 2 כוסות מים אחרי הנטילה בכדי למנע את התופעות הבלתי רצויות ............

05/10/2023 | 11:18 | מאת: אילן

קר לי כל הזמן לא מרגיש את חום הגוף מתכסה בשמיכות שום דבר לא עוזר!!

יש לפנות לרופא המשפחה לצורך ביצוע מספר בדיקות

28/09/2023 | 12:31 | מאת: נועה

שלום אישה מבוגרת, בעקבות כאב לא ברור באזור יציאת השתן מלפני 4 ימים, לא דווקא בזמן מתן שתן, וללא תסמינים נוספים, בוצעה בדיקות דם ושתן. ספירת דם תקינה. בדיקת שתן כללית - לויקוציטים 500+++ אריתירוציטים - 0.03+ נלקחה גם תרבית אך אין עדיין תשובה מאז אתמול. הרופא אמר להמתין לתוצאות התרבית ואם יש צמיחה אז לקחת אנטיביוטיקה. הלויקוציטים הגבוהים אינם מעידים בהכרח על דלקת? יכול להיות לזה הסבר אחר? ואם התרבית יוצאת שלילית אין צורך להתייחס כלל ללויקוציטים הגבוהים? לא שידוע על פטריה אבל אם יש פטריה זה יכול להביא לתוצאה של לויקוציטים ברמה כזו? תודה

יש להמתין לתוצאת תרבית השתן ייתכן קיום לויקוציטים בשתן מסיבות שונות חשוב שאין לחולה חום ? ללא תלונות אורנריות ? ללא תלונות נלוות ?

05/10/2023 | 00:30 | מאת: נועה

שלום אין חום אין תלונות מעבר לקצת כאב כמו בתחושת התאפקות, ואינם קשורים לזמן מתן שתן. החיידק שנמצא: KLUYVERA CRYOCRESCENS ויש רשימה של סוגי אנטיביוטיקה. כ"כ יש את הנתון הבא: URINE CULTURE COUNT-50E4 CFU/ML הרופא לא נמצא, אז לא היה למי לחזור. פנינו לרופא שנותן מענה טלפוני במוקד של קופ"ח. הוא אמר שעל אף התרבית, מאחר ואין תסמינים חד משמעיים (מלבד תחושת כאב לפעמים באזור יציאת השתן), לא לקחת טיפול אנטיביוטי, בגלל ההחמרה בתפקוד הכלייתי (כנראה משהו זמני בגלל תרופה), קריאטנין 1.9. יש לציין שהחיידק הזה היה גם בתרבית שתן לפני 4 חודשים, ואז אמרו לא לטפל כי לא היו תסמינים. מה זה החיידק הזה? זה משהו שקשור למערכת השתן? האם יכול להיות שעל אף התוצאות בבדיקת שתן, ועל אף התרבית, עדיין לא מדובר בדלקת אמיתית? ועל הצד שכן יש דלקת, האם העובדה שלא מקבלים טיפול אנטיביוטי יכולה להיות בעייתית? אין החמרה בסימפטומים. אין רופא עד אחרי החג, אז אשמח לשמוע את דעתך. ואם אפשר להיות רגועים עם ההנחייה שלא לקחת טיפול אנטיביוטי או שיש צורך בחוות דעת נוספת תודה על המענה

25/09/2023 | 20:24 | מאת: ענת

שלום ברקע יתר לח"ד וסכרת, מטופלת גם במשתן (טרייטס קומפ) כחלק מהתרופות ללח"ד. בשנה האחרונה קריאטנין 1.4. ההנחייה היא להקפיד על שתיה מרובה. לאחרונה הוחלף הטיפול לסכרת, ממטפורמין לג'ארדיאנס דואו 12.5/1000. בדיקת דם שנעשתה לאחר 10 ימים מתחילת הטיפול (נעשתה למטרה אחרת) הראתה עליה משמעותית בקריאטנין, הוסבר שהרושם הוא החמרה כלייתית משנית לג'ארדיאנס והמולץ להמשיך בתרופה ולחזור על תפקודי כליות לאחר שבועיים. ולשתות הרבה. 1. האם זו תופעה מוכרת שג'ארדיאנס מעלה קריאטנין בתחילת הטיפול, והאם עליה משמעותית מ 1.4 ל-1.9 זה גם דבר מוכר ומצוי? 2. בנוגע לכמות השתיה, כמה צריך לשתות בגלל העליה המשמעותית מהג'ארדיאנס? ובמצב השגרתי כמה צריך לשתות כשיש קריאטנין מוגבר מעל הנורמה? 3. באופן כללי צריך לשתות יותר מהרגיל כשמשתמשים בג'ארדיאנס או רק בהתחלה בגלל ההשפעה של זה בתקופה הראשונה עלי עליה בקריאטנין? תודה

יש להמשיך מעקב אצל : רופא מטפל רופא סכרת נפרולוג ייתכן שיש מקום לשנות במינון חלק מהתרופות \ או מרכיבי התרופה !

19/09/2023 | 16:57 | מאת: לינוי בת 24

סיננתי אתמול פסטה בכיור שניקיתי עם אקונומיקה אבל אולי לא נשטף כמו שצריך והייתה סתימה בכיור והמים הגיעו לתחתית של המסננת עם הפסטה ויכול להיות שאתמול בערב נחשפנו לקצת אקונומיקה באוכל. יש תופעות לוואי שאני צריכה לצפות להן במקרה כזה? מציינת שזה קרה אתמול ב 8 בערב. עוד מעט עוברות 24 שעות , כמה זמן לוקח לאקונומיקה להתנקות מהגוף? ועכשיו אני מרגישה כאבי גרון קצת.(יכול להיות גם שהתקררתי אבל אני רוצה להיות בטוחה) אני נורא בלחץ ולא יודעת מה לעשות

רק בריאות

06/09/2023 | 12:47 | מאת: לירון

בת 32. בטעות הנחתי את האצבע בחוזקה על סיכה של אקדח סיכות והרגשתי שנכנסה לאצבע לשנייה עד שהזזתי את היד. שטפתי עם סבון והדימום נעצר תוך כמה דקות, הפצע נסגר תוך יום ולא כואב בלי סימני זיהום. חיסון הטטנוס האחרון שעשיתי היה ביולי 2021. האם יש צורך בחיסון טטנוס נוסף על פצע כזה?

חיסון טטנוס תקף לחמש שנים

05/09/2023 | 23:41 | מאת: יסמין

לפני כמה ימים היה לי התקף חולשה קיצוני פתאומי אותו בוקר הרגשתי טוב הלכתי לעבודה כרגיל, פתאום התחלתי להרגיש בחילה נוראית בבטן, ואז הגוף שלי התחיל לאבד כוחות במהירות, הייתה לי חולשה קיצונית, לא היו בי יותר כוחות עד כדי קושי בלדבר, להגיב, לבקש עזרה, או לפקוח עיניים, התחלתי להקיא, והרגשתי כאילו אני עומדת למות, ההתקף היה מלווה בזיעה קרה, אנשים סביבי חשבו שאני איבדתי הכרה אבל הייתי בהכרה מלאה, ידעתי כל מה שקורה סביבי אבל לא הייתי מסוגלת לזוז, הם קראו למדא וניסו לצבוט אותי חזק בין הצוואר והעורף הרגשתי את הצביטה אבל לא יכולתי להגיב, אחר כר השכיבו אותי על ספה, עם רגליים למעלה, השקו אותי במי קוקוס ורק אז לאט לאט חזרתי לעצמי, לקחו אותי למיון שם בדקו אותי עשו בדיקות דם ואמרו שהכל תקין אני מנסה להבין מה זה יכול להיות למה זה קרה לי?

קודם כל אנחנו שקטים שהיית במיון בטוח בוצעו בדיקות דם ואקג בסיסי הסיבות הן רבות חלק מהם יכול להיות הפעלה של מערכת העצבים שמאיטה את הדופק ומורידה את הלחץ דם מסיבות שונות ..........

30/08/2023 | 20:31 | מאת: Lin

שלום לך אשמח לדעתך , בת 44, לא אנורסית ולא בולימית, 41 קילו , 1.66 סמ, מאז ומתמיד. אוכלת בריא. לא מעשנת ולא שותה. המוגלובין 11, B12 500, יש השימוטו קל חריגה קלה 72... בלוטת התריס 5 בזמן מחזור שנמשך יומיים ומאוד דליל יש הפרעות קצב באופן קבוע כבר כמעט שנתיים, בדיקות לב מקיפות נעשו בהצלחה. האם יכול להיות קשר בין רמות ההמוגלובין 11 לזה? ומה ניתן לעשות? לגשת לאנדוקרינולוג? מה הרמה של ההמוגלובין צריכה להיות בעצם אצלי? מודאגת מאנמיה קלה שגורמת להפרעות הקצב לפני ואחרי מחזור חודשי.. כי תמיד זה קורה בזמן הזה לכן מקשרת.. , דבר נוסף, ברזל והמוגלובין זה אותה בדיקת דם בעצם? אשמח מאוד מאוד למענה לשאלותיי לדעתך

המוגלובין 11 גר' לדציליטר לא גורם להפרעות קצב המוגלובין וברזל אלה שתי בדיקות שונות אחד המרכיבים של המוגלובין הוא ברזל ייתכן שזה קשור לתקופת המחזור וקיימת בעיה הורמונאלית ! נא לגשת לרופא אנדו ורופא נשים

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 32