טכיקרדיה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

28/09/2016 | 11:08 | מאת: רות

שלום וברכה, גיל 26 וברצוני להתייעץ: יש לי אירועים חוזרים של פרה עלפון (תקופה ארוכה של כארבעה חודשים). נמדדו מספר פעמים ערכי לחץ דם גבוהים ודופק מהיר. באקג- דופק מהיר. הולטר בוצע- ממצא של סינוס אטיכקרדיה. בדיקת מאמץ תקינה- אבל דופק לפני המאמץ 135! ולחץ דם 140/80 (לא הרגשתי תחושה של עלפון או של חולשה). אחרי המאמץ- דופק 183 לחץ דם 160/80. באקו לב- הכל נורמל למעט טכיקרדיה (הרופא תוך כדי בדיקה אמר שהלב רץ...). הגיעו למסקנה יחידה שזה בגלל כושר ירוד... העניין הוא כזה: בבדיקת מאמץ נתבקשתי ללכת על הליכון. בכללי הליכון גורם לי לסחרחורות (עם כל מכשיר כושר אחר אין לי בעיה). אמרתי לטכנאית לפני שעליתי עליו ואחרי חמש דקות של הליכה, שכלל לא התעייפתי, היא שאלה אם אני רוצה לרדת לפני שארגיש סחרחורת, אמרתי לה שאם זה אפשרי אז למה לא.. והדגשתי שרק אם זה בסדר לבדיקה אחרת אין לי בעיה להמשיך והיא אמרה שזה בסדר ואז היא רשמה שסיבת ההפסקה: עייפות. שזה ממש ממש לא נכון!!! יכלתי להמשיך עוד הרבה ואם זה היה מכשיר כושר אחר אף יותר. השאלה שלי אם הגיוני שיש לי בעיה אחרת למעט הכושר. יש לי דופק מהיר באופן תמידי, גם במנוחה, וזה מלחיץ אותי שרשמו לי שזה בגלל כושר גופני ושהתעייפתי בבדיקת מאמץ שזה לא נכון... יכול להיות שהכושר שלי ירוד אבל לא התעייפתי בבדיקה בכלל. מה גם שהדופק היה מהיר עוד לפני (שוב, הוא מהיר באופן קבוע). אם אקו הלב יצא תקין האם אוכל לסמוך על זה שאין לי בעיה כלשהי? ממה יכול לנבוע הדופק המהיר חוץ מכושר ירוד? באמת הסיבה של הכושר צריכה לספק אותי? שאלה שניה- אני הרבה פעמים מרגישה דקירות בחזה... יש מה לדאוג אם האקו תקין? (לא אמרתי לקרדיולוג שעשה את האקו על הדקירות). תודה רבה!

דופק מהיר יכול להיות תגובתי להרבה מחלות . ביצוע אקו לב היה צעד הכרחי לשלילת בעיה בהתכווצות של שרירי הלב ולשלול במקביל בעיה מסתמית . יש לשלול אנמיה , יתר פעילות של בלוטת המגן ....... תגובה לתת לחץ דם .לקבל פרטים נוספים באם את מטופלת בגלולות למניעת הריון ומתלוננת על קוצר נשימה ?? מתח נפשי כמובן במקום האחרון בטבלה לאחר ששללנו את כל הסיבות האורגניות . יש לפנות לרופא המטפל בכדי להשלים את הבירור .

מנהלי פורום רפואה דחופה