טטנוס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

18/09/2016 | 18:14 | מאת: מור

היי, נחתכתי באצבע מסכין חדשה לגמרי, מיד כשהוצאתי אותה מהמדיח לאחר סיום השטיפה. חתך יחסית שטחי ולא עמוק. בתחילת הריון (שבוע 7). חיסון לטטנוס קיבלתי לדעתי לפני למעלה מ10 שנים. ניקיתי טוב את המקום. יש טעם לחיסון טטנוס? שואלת בין השאר גם כי מתכננת לעשות בהמשך ההריון חיסון נגד שעלת (שמכיל גם טטנוס) ומפחדת שאולי יפגע ביכולת לעשות זאת כדי לא לעשות פעמיים בפער זמנים קצר מדי

לא משנה סוג או מצב הסכין , יש לקבל חיסון לטטנוס באם לא התקבל בחמש השנים האחרונות . חיטוי מקומי באיזור החתך הוא מצויין בכדי למנע זיהומים נוספים שעלולים לחדור מהעור פנימה דרך החתך . אכן קיים היום ומומלץ חיסון משולב לטטנוס ושעלת .

מנהלי פורום רפואה דחופה