דלקת במעטפת הלב אחרי ניתוח - דחוף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

31/01/2016 | 21:21 | מאת: אדי

בן 39 א חרי תיקון מסתם מיטראלי מהצד אובחן pps טופלתי בקולחיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום בתוספת 4 אספירין 500 מ"ג ליום לחודש - ירד היטב בהדרגה מcrp 43 ל- crp 7 כשלפתע קפץ תוך כמה ימים ל-109 .נצפה באקו לב נוזך סביב הלב ודלקת . כעת ניתן לי בנוסף לקולחיצין במינון הנ"ל גם פרדניזון שמתחיל 40 מ"ג ומוריד בהדרגה כל שבוע 5 מ"ג - הבנתי שהוא מעודד התלקחויות חוזרות : מה היית ממליץ לי לעשות בנידון ? ? כי הקולחיצין לא עזר עפ"י האקו בדלקת חוזרת שהקיפה את הלב - (אולי סטרואיד כמו פרדניזון עם תרופה נוספת נוגדת דלקת כמו אספירין ? אודה מאד על מענה מהיר

ניתן לשלב את הטיפול . סטירואידים בשילוב עם כולכיצין היא בחירה טובה . יש להישאר במעקב קרדיאלי .

מנהלי פורום רפואה דחופה