האם שריטת חתול יכולה להוביל לכלבת? מה הסימנים?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/01/2016 | 14:13 | מאת: שריטת חתול-כלבת?

שלום, לפני כחודש + נשרטתי ע"י חתול באוניברסיטת חיפה ביד ולא יחסתי לכך חשיבות רבה, השריטה לא הייתה עמוקה ולמיטב ידעתי חתולי האוניברסיטה היו אמורים להיות מחוסנים. אם זאת לאחר הרהורים בנושא הלכתי כעבור סביבות ה30/20 יום הלכתי וקיבלתי חיסון סביל מהמחלה והתחלתי סדרת חיסונים פעילים(לא היה שום התנפחות או סימנים מקדימים לכך זה נבע מהחשש שאולי אני כן חולה). גיליתי כי בעקבות העיכוב בקבלת החיסונים יש סיכוי שהחיסון לא יעבוד בזמן. רציתי לדעת האם יש דרך לוודא/מתי אפשר לדעת שבוודאות המחלה לא תפגע בי אם היא הייתה שם? בנקודה זו קילבתי את החיסון השלישי מתוך 4 החיסונים הפעילים

יש להמשיך בחיסונים ולקבל את החיסון הרביעי . המשך מעקב במסגרת לשכת הבריאות כמקובל .

מנהלי פורום רפואה דחופה