כאבים חדים בצד ימין-בטן וגב

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

07/11/2015 | 16:53 | מאת: רוני

שלום רב, שנה אחרי פיאלונפריטיס סובלת מכאבים בצד ימין בטן וגב. הכאבים כנראה מקרינים לאורך כל הצד קדימה ואחורה כך שקשה לי להסביר נקודתית איפה הכאב. אני סובלת מדלקות שתן חוזרות וכרגע בטיפול מונע-מקרודנטין פעם אחת ביום למשך חצי שנה. בבדיקות שתן תמיד מופיע דם בשתן גם כשאין חידק. ממצאי בדיקת CT שעשיתי לפני שלושה ימים. ללא ועם חומר ניגוד דרך הווריד: -מעבר חזה בטן תקין -כבד אינו מוגדל, הודגמו שני ממצאים היפוקנסים קטנים בגודל של 0.4 ס"מ-קטנים מדיי כדי לאפיין - דרכי מרה כיס מרה אינם מורחבים - טחול בגודל תקין, מרקמו אחיד -בסמוך לשאר הטחול הודגמו מספר טחולים קטנים בקוטר עד 0.7 ס"מ. -לבלב ללא סטיות -אדרנלים במימדים תקינים -כליות בגודל ומנח תקינים ללא הידרונפרוזיס. בקוטב עליון של הכליה הימנית הודגמו מספר אזורים עם הדקקות של הקורטקס וגבולות לובולריים-ייתכן ממצב לאחר דלקת. הכליות מראות אפקט קורטיקומדולרי טוב ושווה דו"צ, מפרשית היטב. -שופכנים עדינים בקוטר תקין, אין עדות לחסימה אורומכנית. -שלפוחית שתן בעלת גבולות סדירים -אאורטה בקוטר תקין מודגם LT RENAL RETROAORTIC VEIN - וריאנט אנטומי -לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות -נוזל בכמות מזערית באגן -בחלון לעצמות ללא ממצא גרמי הראוי לסיכום: ללא עדות לאבנים בדרכי שתן ללא עדות להידרונפרוזיס הצטלקות קלה מאוד של קוטרטקס בקוטב עליון של הכליה הימנית- קרוב לוודאי אחרי תהליך דלקתי. לשאלותי, האם משהו בממצאים יכול להסביר את הכאב? האם יש קשר להצטלקות בכליה ימין? מה הם ממצאים היפוקנסיים קטנים בכבד? והאם עליי להיות במעקב אחרי זה? מה משמעות LT RENAL RETROAORTIC VEIN? ומה המשמעות של נוזל באגן? אשמח לתשובה בהקדם, אני מודאגת מאוד

הצלקות בכליות לא מסבירות את הכאב . ממצאים היפודנסיים בכבד , יש להשלים בירור ע"י סונר מקומי לפני ביצוע בירור יותר מתקדם כמו מיפוי כבד וטחול עם כדוריות מסומנות. נוזל באגן בכמות קטנה באישה יכול להיות ואריאנט פיזיולודי

מנהלי פורום רפואה דחופה