עייפות מערכת העיכול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

30/09/2015 | 20:47 | מאת: יאיר

שלום בן 40, עם עודף משקל. לפני כעשרה ימים התחיל אצלי יציאות רבות ומימיות, לאחר 4 ימים (זה היה צום כיפור) נרגע, במוצאי הצום שוב היו שלשולים ואז הפסקה ליומיים, וחזר שוב בשבת לאחר ארוחת שישי בערב. במוצ"ש הלכתי למוקד לילה של קופת החולים, הרופא בדק והתרשם שלא מדובר בזיהום או וירוס, אלא לדבריו מדובר בעייפות של מערכת העיכול, ונתן לי הוראות לאכול דייסות ומרק ירקות בלבד, ולשתות תה ומים בלבד. ואכן מאז לא היו לי שלשולים, אך עדיין יש אי נוחות בבטן. רציתי בבקשה לשאול: א. האם נדרש בירור/טיפול כלשהו? ב. העובדה שבזמן הצום וכן בימים האחרונים (עם ההגבלות באכילה) אין לי שלשול, זה שולל בוודאות מחלת מעי דלקתית ו/או רגישות למזון-לקטז, וכן זיהום/וירוס ? ג. מה הכוונה בעייפות של מערכת העיכול? איך זה הופיע לי פתאום? ד. זה משהו שאמור לעבור ואוכל לחזור לאכול רגיל כמו בעבר? תודה רבה

לפי התסמינים יש לקחת בחשבון כל האפשרויות . במידה והתלונות מתמש/כות ואתה ממשיך להתלונן על אי נוחות בבטן למרות שהשילשול נעלם , יש להיבדק ע"י רופא המשפחה ולשקול בירור מכוון למערכת העיכול ........ קשה לתת הנחיות לפני הבדיקה הרפואית הראשונה אין ספק שאתה נמצא בתקופת ההחלמה , יחד עם כל זה עדיין יש לך תלונות ויש להתייחס אליהן .

מנהלי פורום רפואה דחופה