שלשול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

23/09/2015 | 22:22 | מאת: יניב

שלום מזה חמישה ימים שאני סובל מיציאות מימיות ומרובות. למרבה הפלא, במהלך הצום לא סבלתי מיציאות, אך מאז יציאת הצום הערב היו לי כבר מספר יציאות. אין כאבי בטן או חום, ללא הקאות. ברצוני לשאול בבקשה: האם יש צורך בבדיקה/בירור/טיפול, או להמתין עוד בתקווה שיעבור? מה יכולה להיות הסיבה לשלשול שמתמשך כבר חמישה ימים? האם ספירת דם תקינה (בוצעה ללא קשר) שנעשתה לפני 3 ימים והיתה תקינה, שוללת זיהום או וירוס? תודה רבה

שילשול ללא כאבי בטן וספירת דם תקינה ייתכן ומדובר בזיהום וירלי או פשוט מאד הרעלת מזון קלה . בשלב זה ניתן להמתין אם כאבי בטן עם המלצה לכלכלה עוצרת ושתייה מרובה . באם המצב מתמשך יש לעבור בירור ראשוני דרך הרופא המטפל .

מנהלי פורום רפואה דחופה