אבנית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

25/08/2015 | 11:16 | מאת: מוטי

לדר' שלום, שאלה פשוטה מתוך חוסר ידע, אשמח להסבר כלשהו על למה כן / למה לא.. בחודש האחרון יש המון אבנית בקומקום. להבדיל מבד"כ שהאבנית נשארת למטה כשכבה מוצקה על גוף החימום ולא עוברת מסנן, היא נראית כמו חול לבן לגמרי, אשר הגרגרים כ"כ דקים והם עוברים את המסננת לכוס. כך שבסיום כל שלוק חלק מהגרגרים אף מרוחים על הכוס, וזה מורגש גם בטעם. שאלתי - האם זה לא מזיק לגוף? האם זה יכול לעשות אבנים בכליות והאם זה בכלל נספג לדם או שזה לא עובר את המעיים? זה כבר בערך חודש, שמתי לב לזה רק עכשיו. המון תודה, מוטי

25/08/2015 | 11:25 | מאת: מוטי

אגב, אני מבין שהאבנית שם מגיעה מהמינרלים שבמים עצמם, ושרובם טובים לגוף, השאלה היא האם ההתגבשות שלהם, לכדי גרגירים קטנים שעוברים פילטר לתוך הכוס (אפשר לגבש אותם גם על האצבע), אינה יכולה להגיע לכליות ולהשתגבש שם לכדי אבן / חול... ? המון תודה

מנהלי פורום רפואה דחופה