חיסון נגד טטנוס, דיפתריה ושעלת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

26/07/2015 | 21:18 | מאת: עינת

שלום, אני בת 30. עברתי לפני שלושה ימים חיסון נגד טטנוס, דיפתריה ושעלת בזרוע שמאל. ביום החיסון לא הרגשתי בתופעות כלשהן, ולקראת הערב המקום נעשה קצת אדום והתנפח. ביומיים האחרונים המקום נעשה אדום יותר, הקוטר של הנפיחות התרחב והתקשיתי להזיז את היד. היום בבוקר (שלושה ימים מאז החיסון) המקום קצת פחות כואב אבל מאד מגרד, והקוטר של האדימות גדל עוד. האם מומלץ לראות במצב כזה רופא? האם מומלץ למרוח אלוורה או משהו אחר להרגעה? תודה

ייתכן והתפתח זיהומי מקומי . יש להיבדק ע"י רופא מטפל בכדי להחליט על מתן כיסוי אנטביוטי באם קיים צורך לכך . בשלב זה נוגדי כאב .............

מנהלי פורום רפואה דחופה