סטרואידים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה

09/06/2015 | 07:59 | מאת: אני

לאחר טיפול של חודשיים בסטרואידים ,והורדת מינון עד לאפס.בעקבות פריחה שהייתה בעקבות אלרגיה לכדור קיבלתי סטרואידים א. שמנתי נורא,איך יורדים ומה צריך לעשות זו נפיחות איומה. ב. האם תופעת בה אני נרדמת מידי פעם ידועה בגלל לקיחת סטרואידים ג. מה זה מבחן סינקטן ולמה אני צריכה לעבור אותו?

מנטילת סטירואידים משמינים . בין היתר קיימת אגירת נוזלים . מבחן סינקטין הוא מבחן שמראה את פעילות בלוטת יותרת הכליה . בלוטה זו מפרישה בין היתר סטירואידים וטיפול ממושך או בכמות גדולה של סטירואידים עלול לפגע בה ולהפחית את כמות הסטירואידים המופרשים ממנה !

מנהלי פורום רפואה דחופה